Kies voor koud en bespaar energie tijdens het afwassen

Thuis
4/11/2022

Wist je dat je tijdens het afwassen tot 50%* energie kunt besparen door de watertemperatuur te verlagen?

Energiebesparing is momenteel volop in het nieuws. Maar nu er zoveel informatie beschikbaar is, zijn we eigenlijk op zoek naar eenvoudige tips om te besparen zonder dat we onze gebruikelijke gewoonten ingrijpend hoeven te veranderen. Daarom vinden we het geweldig hoe het verlagen van de temperatuur van de afwas ons kan helpen thuis energie te besparen, simpelweg doordat er minder energie wordt gebruikt om water op te warmen.  

Dreft is al lang bezig met besparen, beroemd om producten die meer doen en minder gebruiken. En nu is Dreft ontworpen om zelfs bij kouder wassen een schitterend schone vaat te geven. Maar wat betekent het om de watertemperatuur te verlagen bij het afwassen?
Samen met Belgische consumenten is Dreft bezig geweest om een temperatuur te vinden die niet te warm en niet te koud was. Comfortabel genoeg om de afwas te doen en toch te besparen. Het gaat niet om ijskoud - niemand wil zijn handen in ijskoud water dompelen! - maar om het koeler te houden.  

De temperatuur waar de testers van Dreft het over eens waren bedroeg 23 graden. Een temperatuurdaling die tot 50%* van het energieverbruik bij het afwassen kan besparen. In dit artikel geven we enkele praktische voorbeelden van hoe een koudere was eruit ziet. Want, als je het zo bekijkt, ziet het dichtdraaien van de kraan er niet zo slecht uit.

  • 23 graden is de gemiddelde kamertemperatuur, en warmer dan een buitenwandeling op een zomerse dag.
    - Het is als een glas water dat is blijven staan of het lauwe water aan het eind van een lang bad.
    - Het is slechts iets koeler dan een duik in een buitenzwembad... maar veel warmer dan een duik in zee!
  • 23 graden staat bekend als de temperatuur van het goudlokje. Niet te heet. Niet te koud.

Ze zeggen dat het 21 dagen duurt om een nieuwe gewoonte te vormen. En wanneer deze gewoonte de mogelijkheid biedt om energie en geld te besparen, is het kinderspel om thuis een koelere afwastemperatuur te proberen. Kies een comfortabele, koelere temperatuur en ontdek manieren om te besparen. 

Probeer het maar eens! Draai de kraan dicht, zet de verwarming uit en begin met sparen.

*van 39°C tot 23°C