Kinderen en lenteschoonmaak: onze 4 tips


Thuis
30/11/2018
Wie zegt dat de lenteschoonmaak veel werk en moeite moet kosten? Dit is hoe je het huis dit voorjaar weer helemaal schoon en fris krijgt.

De krokussen en narcissen staan in bloei, het weer wordt zachter en de hooikoortsellende zal nu ook weer snel beginnen. Maar de lente heeft ook zijn voordelen: de kinderen kunnen eindelijk weer buiten spelen. Dat heeft dan weer het nadeel dat ze allerlei vuil mee naar binnen brengen en dat jij niet één keer, maar twee keer het huis moet poetsen! Ontdek hier onze gulden regels voor een proper huis in het voorjaar.

De lente(schoonmaak) voorbereiden

Bereid je voor op het aankomende seizoen en geef je kinderen iets waarmee ze buiten kunnen spelen: een trampoline, een basketbalring, een goal of een speelmat bijvoorbeeld! Als het al heel warm weer wordt, is een opblaasbaar zwembadje ook een geweldig idee. Zo zullen je kleine wildebrassen niet op het idee komen de hele tijd binnen en buiten te lopen en ook geen vuil in huis brengen.

Neem je voorzorgen

Lopen je kinderen naar binnen in kleren die onder de modder of het gras zitten? Houd dan altijd propere kleren bij de hand, zodat ze geen vlekken maken op zetels of beddengoed. Zo kunnen ze zich omkleden zodra ze binnenkomen en hoef jij de vuile was alleen nog maar rechtstreeks de wasmachine in te mikken, met een stevige dosis Ariel erbij!

Stel regels op

Maak er een spelletje van: stel een schema op en beloon je pagadders elke keer dat ze zich goed gedragen – bijvoorbeeld als ze hun vuile schoenen netjes aan de deur uitdoen, zoals je gevraagd had. Als de kinderen aan het einde van de week een aantal punten hebben behaald, geef je ze daar als beloning een klein cadeautje voor. Zo wint ten slotte iedereen!

Wees strategisch

Niets is ergerlijker dan voetsporen te vinden op de vloer van de keuken of de living die je net hebt schoongemaakt … Om dat te vermijden, wacht je tot de kinderen hebben gedoucht, voordat je de vloer reinigt met de geconcentreerde vloeibare gel van Mr. Proper. Het is dus beter even te wachten met het aanbrengen van de laatste toets in je lenteschoonmaak als je wilt vermijden dat al je inspanningen vergeefs zijn geweest!

En jij, hoe zorg jij voor een proper en fris huis in het voorjaar?