Onze tips voor vlekkeloos schone ruiten


Thuis
14/05/2021
Nooit meer strepen of andere sporen op je schoongemaakte ruiten, dankzij onze handige tips!

Wanneer was je de ruiten?

Onderschat de invloed van de weersomstandigheden niet. Ruiten maak je het beste schoon op een grauwe dag. De dagen dat het regent en zonnige dagen zijn uit den boze, hoewel het meestal op een zonnig dag is dat je goed kunt zien hoe vuil de ramen zijn. De regen laat sporen achter, terwijl de zon je ramen te snel laat drogen en je schoonmaaksporen zichtbaar maakt.

Een afwasmiddel of witte azijn: welk product gebruik je?

Het is helemaal niet nodig om een speciaal schoonmaakproduct te kopen om het wassen van de ramen makkelijker te maken. Gebruik gewoon een afwasmiddel of een vloeibare allesreiniger, zoals de Mr. Proper geconcentreerde vloeibare gel Winterfris, verdund in koud water. Dat vermijdt aangedampte ruiten en verdamping van het product. Profiteer van onze kortingsbonnen om te laten gelden op de producten van verschillende merken.

Heb je geen afwasmiddel in huis? Een mengsel van warm water (3/4) en witte azijn (1/4) kan je uit de brand helpen. Het is het bekendste trucje uit grootmoeders tijd om je ruiten doeltreffend en zonder sporen proper te maken.

Hoe breng je het product aan op de ruiten?

  • Het mengsel van water en schoonmaakmiddel in een spuitbus gieten en eenvormig over de ruiten verdelen is de ideale manier. Zo gebruik je ook minder product en doe je besparingen. Als je geen verstuiver hebt, kun je ook gewoon een spons gebruiken.
  • Lees nog meer tips voor glasheldere ramen, om de klus goed en makkelijk te klaren.
  • Beëindig de ruitenwasbeurt door alle overblijvende sporen met een pluisvrij doekje van microvezel weg te vegen.

Wat doe je precies om geen sporen achter te laten?

Begin altijd met de buitenkant van de ramen! Omdat die gewoonlijk vuiler zijn, krijg je een beter idee van je vorderingen wanneer je aan de binnenkant begint.

Maak horizontale bewegingen om de ruiten aan de binnenkant te drogen en verticale voor de buitenkant. Als er nog sporen achterblijven, weet je direct welke kant je nog een keer moet aanpakken!

Een aftrekker: het nec plus ultra voor schone ruiten

Professionele ruitenwassers hebben een voorliefde voor de aftrekker, het ideale wapen tegen sporen op je ruiten. Als je grote ramen of een veranda hebt, kan een dergelijke raamwisser superhandig zijn! Denk eraan horizontale wisbewegingen te maken met matige druk op de ruiten. Veeg je aftrekker na elke wisbeweging af.

En jij, wat zijn jouw tips voor het vlekkeloos poetsen van de ramen?