Stralend schone vazen!


Thuis
2/10/2018
Hou jij ook zo van een mooie bos bloemen? Maar dan wel in een schone vaas! Wij verzamelden tips om je vazen simpel en snel schoon te maken.

Aanslag

Aanslag in je vazen wordt veroorzaakt door bloemenvoedingsmiddel (dat spul in de zakjes) en de kalk in het kraanwater. Waterspatten en vette vingers laten natuurlijk ook vlekjes achter. Schimmel en vieze restjes van bloemen en takken zijn vaak het lastigst te verwijderen. Gevolg: je boent je een ongeluk of probeert zelfs met je nagels de restjes er af te krabben. Dat kan een stuk gemakkelijker!

Middeltjes

Een goed middeltje om je vazen blinkend schoon te krijgen is chloor. Hoe? Vul de vaas met lauwwarm water en voeg een druppeltje chloor toe. Laat even weken en poets de vaas dan met een afwasborstel. Pas wel op voor eventuele spatten op je kleding! Andere manieren: 1) voeg reepjes krant en een beetje afwasmiddel (Dreft) aan het water toe en schud 2) gebruik bruistabletten voor kunstgebitten of 3) vul de vaas voor de helft met (keuken)azijn en laat dit een nachtje intrekken.

Vaas met smalle hals

Maar hoe maak je nou een vaas schoon als je afwasborstel er niet in past? Spoel de vaas eerst af. Vul de vaas tot de helft met warm water en voeg een handjevol ongekookte rijst en een handjevol sodazout toe. Tip: gebruik een trechter of maak er zelf één van (kranten)papier. Plaats je duim of hand op de opening en schudden maar! Spoel de vaas na en zet deze te drogen. In plaats van rijst kun je ook droge linzen gebruiken.

Bloemen, lampjes en zeepjes

Aan een lege (blinkend schone) vaas heb je natuurlijk niet zo veel. Fleur je huis op en zet een mooi boeket bloemen neer! Je kunt je vazen natuurlijk ook met lampjes of mooie zeepjes vullen en zelfs als dessertschaal gebruiken! En wat dacht je van een hele grote blinkende vaas vol met lekkere snoepjes???

Met Dreft ontvet je niet alleen de vaat, maar ook je vazen! Dreft afwasmiddel is verkrijgbaar in heerlijke frisse geuren en Dreft Clean & Soft is ook nog eens extra zacht voor je handen.
Bekijk wat anderen vinden van Dreft producten.