Tips om dagelijks schoon te maken


Thuis
4/10/2018
Je huis leeft mee op het ritme van de gezinsleden die continu in en uit lopen, de gezellige maaltijden en misschien zelfs je energieke huisdieren. Gebruik deze eenvoudige tips om de dagelijkse wanorde die onlosmakelijk verbonden is aan een rijk gezinsleven, in de hand te houden.

1. Losse kruimels en vuil
Wellicht wil je voor je gezin de meest propere omgeving. De gemakkelijkste manier om droog vuil in huis op te vegen is de Swiffer® bezem met een droog vloerdoekje. Het neemt voedselrestjes, vuil en stof op. De 360° wendbare kop maakt hem makkelijk in gebruik en de vooruitstrevende technologie van het doekje zorgt voor een grondigere schoonmaakbeurt dan een gewone borstel. Als je goed kijkt, zie je duizenden minuscule, in elkaar gevlochten, gedraaide vezels die statische elektriciteit opwekken. Ze trekken letterlijk het vuil aan en zijn lichtjes behandeld om het vuil vast te houden. Doordat de doekjes zo stevig zijn, maken ze ook oneffen vloeren goed schoon.

2. Modder
De oudste is net terug van een wedstrijd; de jongste heeft zijn nieuwe rolschaatsen uitgetest; je partner is gaan wandelen op een regenachtige dag... Vraag dus maar niet waar al die modder vandaan komt. Geef ze liever een praktische, zorgeloze oplossing, zonder emmer. Zet een vochtige Swiffer® bezem bij de ingang naast de kapstok of de schoenenkast. Vraag iedereen om zijn vuil weg te vegen voor hij binnenkomt. Als je een tapijt hebt aan de ingang, leg er dan een waterdichte schoonloopmat neer, waar gezinsleden en gasten hun voeten kunnen vegen voor ze binnenkomen. Het enige wat je nog moet doen is af en toe het vuil buiten uitschudden.