Een leuke tuin zonder groene vingers

Een leuke tuin zonder groene vingers

De tuin kan bij mooi weer een verlengstuk zijn van je huis. Maar vaak wordt een tuin niet meer dan een lapje verwilderd groen als je niet in het bezit bent van groene vingers.


Een tuin vraagt namelijk om regelmatig onderhoud. Maar als je even wat aandacht besteedt aan de slimme inrichting van je tuin dan kan dat lapje groen veel meer zijn dan een verzameling verwaarloosde planten en even gezellig en huiselijk worden als een woonruimte. Je kan zelfs een aantal hoekjes creëren die de tuin omvormen tot een plek om te genieten.

Tips voor de tuin:

  • Een tuin hoeft geen gras te hebben. In een stadstuin kan je bijvoorbeeld tegels leggen, kleine kiezels of een houten betimmering in ceder of bankirai. Zo ben je verlost van het wekelijkse gras afrijden en je kan met een aantal makkelijk te onderhouden planten in potten toch een groen gevoel creëren zonder in het bezit te zijn van groene vingers. Of je laat de tuinmuur begroeien met klimplanten als klimop, kamperfoelie of bruidsluier, die hoogstens om wat snoeiwerk vragen. (De twee laatste verspreiden als extraatje een heerlijke geur bij valavond.)
  • Natuurlijke materialen als hout en natuursteen zorgen voor een buitengevoel. Kies je bij de inrichting van je tuin niet voor een graspartij en borders met vaste planten maar voor een verharde tuin met planten in potten, besteed dan extra aandacht aan de materiaalkeuze, zodat de tuin geen kille betonnen buitenruimte wordt maar genoeg textuur krijgt en dus gezellig en natuurlijk oogt.
  • Je kan aan de tuinmuur ook potten bevestigen met behulp van metalen potringen die je in de muur verankert. Daar kan je makkelijk te onderhouden tuinkruiden in plaatsen als rozemarijn en tijm. Of een verzameling mooie vetplanten (die om niet zoveel water vragen) voor een zuiders gevoel.
  • Maak van je tuin een echte vakantieplek door een zithoek te maken in de tuin. Met houten paletten en een aantal kussens maak je in een handomdraai een buitensalon. Indien mogelijk, zorg er dan voor dat je de zithoek onder een afdak maakt, dat scheelt een hoop gezeul met kussens als het plots regent.
  • Buiten eten met mooi weer is geweldig, maar er gaat meestal wel wat over en weer geloop aan vooraf. Als je graag buiten eet kan je een buitenkeuken overwegen. Zo kan je in de zomer buiten koken. Er zijn mooie buitenkeukens op de markt, Maar met een gemetste bbq met een stukje aanrecht ernaast om salades te maken kom je al heel ver. Voorzie ook wat opbergruimte voor servies en ingrediënten. Denk eventueel ook aan een kraantje in de buurt. Dat maakt buiten koken handiger en afwassen meteen ook een stuk leuker.
  • Denk ook aan verlichting. Je kan een lampenslinger aan de muur hangen of hang mooie lampions of windlichten in een boompje. Ze zorgen voor sfeer en diepte in de tuin als het donker wordt.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zo wordt je tuin een geweldige plek om met vrienden en familie te genieten van het mooie weer. En dat kan dus écht ook zonder groene vingers.

Meer lezen over hoe je een zithoek maakt voor buiten ?
Terrasjesweer!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Luchtverfrisser

Ambi Pur elektrische luchtverfrissers

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur elektrisse luchtverfrissers product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina