Een leuke tuin zonder groene vingers

Een leuke tuin zonder groene vingers

De tuin kan bij mooi weer een verlengstuk zijn van je huis. Maar vaak wordt een tuin niet meer dan een lapje verwilderd groen als je niet in het bezit bent van groene vingers.


Een tuin vraagt namelijk om regelmatig onderhoud. Maar als je even wat aandacht besteedt aan de slimme inrichting van je tuin dan kan dat lapje groen veel meer zijn dan een verzameling verwaarloosde planten en even gezellig en huiselijk worden als een woonruimte. Je kan zelfs een aantal hoekjes creëren die de tuin omvormen tot een plek om te genieten.

Tips voor de tuin:

  • Een tuin hoeft geen gras te hebben. In een stadstuin kan je bijvoorbeeld tegels leggen, kleine kiezels of een houten betimmering in ceder of bankirai. Zo ben je verlost van het wekelijkse gras afrijden en je kan met een aantal makkelijk te onderhouden planten in potten toch een groen gevoel creëren zonder in het bezit te zijn van groene vingers. Of je laat de tuinmuur begroeien met klimplanten als klimop, kamperfoelie of bruidsluier, die hoogstens om wat snoeiwerk vragen. (De twee laatste verspreiden als extraatje een heerlijke geur bij valavond.)
  • Natuurlijke materialen als hout en natuursteen zorgen voor een buitengevoel. Kies je bij de inrichting van je tuin niet voor een graspartij en borders met vaste planten maar voor een verharde tuin met planten in potten, besteed dan extra aandacht aan de materiaalkeuze, zodat de tuin geen kille betonnen buitenruimte wordt maar genoeg textuur krijgt en dus gezellig en natuurlijk oogt.
  • Je kan aan de tuinmuur ook potten bevestigen met behulp van metalen potringen die je in de muur verankert. Daar kan je makkelijk te onderhouden tuinkruiden in plaatsen als rozemarijn en tijm. Of een verzameling mooie vetplanten (die om niet zoveel water vragen) voor een zuiders gevoel.
  • Maak van je tuin een echte vakantieplek door een zithoek te maken in de tuin. Met houten paletten en een aantal kussens maak je in een handomdraai een buitensalon. Indien mogelijk, zorg er dan voor dat je de zithoek onder een afdak maakt, dat scheelt een hoop gezeul met kussens als het plots regent.
  • Buiten eten met mooi weer is geweldig, maar er gaat meestal wel wat over en weer geloop aan vooraf. Als je graag buiten eet kan je een buitenkeuken overwegen. Zo kan je in de zomer buiten koken. Er zijn mooie buitenkeukens op de markt, Maar met een gemetste bbq met een stukje aanrecht ernaast om salades te maken kom je al heel ver. Voorzie ook wat opbergruimte voor servies en ingrediënten. Denk eventueel ook aan een kraantje in de buurt. Dat maakt buiten koken handiger en afwassen meteen ook een stuk leuker.
  • Denk ook aan verlichting. Je kan een lampenslinger aan de muur hangen of hang mooie lampions of windlichten in een boompje. Ze zorgen voor sfeer en diepte in de tuin als het donker wordt.

Zo wordt je tuin een geweldige plek om met vrienden en familie te genieten van het mooie weer. En dat kan dus écht ook zonder groene vingers.

Meer lezen over hoe je een zithoek maakt voor buiten ?
Terrasjesweer!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Meer groen in huis

Meer groen in huis

Meer groen in huis

Wil je je omringen met bloemen en planten, ook al woon je op een appartement zonder veel buitenruimte? Natuurlijk kan dat. Zin in meer selecteerde voor jou de platensoorten die het goed doen in huis en op het balkon, plus een paar tips om ze goed te verzorgen.

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Terrasjesweer!

Terrasjesweer!

Terrasjesweer!

Nog een paar ellendige buien en stevige grillen, maar dan heeft de lente het definitief voor het zeggen. Van lekker knus binnen naar heerlijk relaxed buiten dus. ZIN IN MEER-experte Griet aanschouwt de winterschade en geeft tuin en terras een vrolijke lentelook.