Kleurrijke tuinplank

Kleurrijke tuinplank

Een wandplank in de tuin kan gebruikt worden om plantjes te verpotten, of om je potten, gereedschap en gieters op uit te stallen. Gebruik oud hout, restjes verf en een paar plankdragers voor deze plank in Boheemse stijl


Stap 1: Meet de plank en zaag hem af op de juiste lengte. Gebruik een elektrische schaafmachine om oude verf- of beitslagen te verwijderen en om een scheefgetrokken oppervlak weer vlak te maken.

Stap 2: Verf alle kanten van de plank met twee lagen verf op waterbasis. Laat de verf eerst helemaal drogen voordat je de tweede laag aanbrengt.

Stap 3: Gebruik een boormachine met een 6 mm steenboortje om gaten in de muur te boren. Duw pluggen in de gaatjes en schroef de plankdragers aan de muur. Als je van plan bent behoorlijk wat gewicht op je plank te zetten, gebruik dan wat grotere plankdragers.

Stap 4: Kies verf op waterbasis of latexverf in een paar felle kleuren. Neem een dessertlepel van elke kleur en giet de verf op de plank in kleine plasjes. Zodra alle plasjes verf op de plank liggen, kiep je de plank 45 graden naar voren zodat de verf de plank af loopt. Zodra de verf de rand van de plank bereikt, kantel je de plank weer rechtop zodat er ook straaltjes verf over de voorkant van de plank lopen.

Stap 5: Druppel nu verf in contrasterende kleuren over de hele plank. Als je dit doet terwijl de eerder aangebrachte verf nog nat is, ontstaan hierin kleine verfkraterjes. Als je goede kwaliteit, onverdunde verf gebruikt, ontstaat een 3D-effect. Laat de plank gedurende 2 tot 3 dagen goed drogen.

Stap 6: Maak de plank vast op de plankendragers door kleine schroeven door elk van de plankendragers rechtstreeks in de onderkant van de plank te schroeven.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Originele bloemenvaasjes

Originele bloemenvaasjes

Originele bloemenvaasjes

Als je maar moeilijk oude lampjes weggooit dan kan je ze heel leuk recycleren als vrolijke hangvaasjes.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow