Meer groen in huis

Meer groen in huis

Wil je je omringen met bloemen en planten, ook al woon je op een appartement zonder veel buitenruimte? Natuurlijk kan dat. Zin in meer selecteerde voor jou de platensoorten die het goed doen in huis en op het balkon, plus een paar tips om ze goed te verzorgen.


Met de komst van de lente komt ook het verlangen om met je groene vingers aan de slag te gaan. Wat is het geheim van gezonde planten? Let op hoeveel zon ze krijgen: sommige planten kunnen goed tegen direct zonlicht terwijl anderen het beter doen in koele schaduwplekjes. Let er ook op dat je ze niet teveel water geeft want anders kunnen de wortels gaan rotten.

In huis…

Pothos: met z’n grote, wit geaderde, groene bladen is dit een van de gemakkelijkste planten voor binnenshuis. Deze plant houdt van veel licht, matig water en eens per maand bijmesten met vloeibare plantenvoeding.

Kenzia: om te zorgen dat deze tropische plant uit de Palmae familie lang leeft, kan je hem best in een niet te ruime pot in de schaduw zetten. Deze plant moet elke 2 tot 3 jaar verpot worden en ongeveer een keer per week water krijgen. Let erop dat er geen water in de pot blijft staan en zorg dat de stam en stengels niet te nat worden, anders kunnen ze namelijk gaan rotten. Bijmesten van april tot oktober, ongeveer elke 20 dagen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Coleus: erg decoratief met bladeren die verschillende kleuren kunnen aannemen, van geel tot fel rood en fuchsia. Deze plant heeft wel veel licht nodig, anders vervagen die mooie kleuren. Veel water geven en elke 20 dagen bijmesten.

…en op het balkon

Rhynchospermum: wordt ook wel ‘valse jasmijn’ genoemd, ook al is er botanisch gezien geen verband tussen de twee soorten. Erg sterk, vraagt weinig onderhoud en heeft in juni en juli prachtige bloemen. Staat graag op een licht plek en heeft veel water nodig tijdens de bloeiperiode, maar zorg wel dat er geen water blijft staan. Eens per maand bijmesten.

Anjer: elegant en makkelijk te kweken. Heeft volle zon en regelmatig water nodig. Groeit het beste indien regelmatig bij gemest wordt met kaliumrijke plantenvoeding.

Petunia: een beetje aandacht wordt beloond met overdadige bloemen, van halverwege de lente tot maar liefst het einde van de herfst. Deze plant heeft veel licht nodig, en elke 2-3 dagen water in het voorjaar en in de zomer nog vaker. Elke 15-20 dagen bijmesten met vloeibare plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s

Schoonmaaksystem

Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Swiffer

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Swiffer XXL vloerreiniger Starter Kit of Swiffer Duster XXL

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador