Meer groen in huis

Meer groen in huis

Wil je je omringen met bloemen en planten, ook al woon je op een appartement zonder veel buitenruimte? Natuurlijk kan dat. Zin in meer selecteerde voor jou de platensoorten die het goed doen in huis en op het balkon, plus een paar tips om ze goed te verzorgen.


Met de komst van de lente komt ook het verlangen om met je groene vingers aan de slag te gaan. Wat is het geheim van gezonde planten? Let op hoeveel zon ze krijgen: sommige planten kunnen goed tegen direct zonlicht terwijl anderen het beter doen in koele schaduwplekjes. Let er ook op dat je ze niet teveel water geeft want anders kunnen de wortels gaan rotten.

In huis…

Pothos: met z’n grote, wit geaderde, groene bladen is dit een van de gemakkelijkste planten voor binnenshuis. Deze plant houdt van veel licht, matig water en eens per maand bijmesten met vloeibare plantenvoeding.

Kenzia: om te zorgen dat deze tropische plant uit de Palmae familie lang leeft, kan je hem best in een niet te ruime pot in de schaduw zetten. Deze plant moet elke 2 tot 3 jaar verpot worden en ongeveer een keer per week water krijgen. Let erop dat er geen water in de pot blijft staan en zorg dat de stam en stengels niet te nat worden, anders kunnen ze namelijk gaan rotten. Bijmesten van april tot oktober, ongeveer elke 20 dagen.

Coleus: erg decoratief met bladeren die verschillende kleuren kunnen aannemen, van geel tot fel rood en fuchsia. Deze plant heeft wel veel licht nodig, anders vervagen die mooie kleuren. Veel water geven en elke 20 dagen bijmesten.

…en op het balkon

Rhynchospermum: wordt ook wel ‘valse jasmijn’ genoemd, ook al is er botanisch gezien geen verband tussen de twee soorten. Erg sterk, vraagt weinig onderhoud en heeft in juni en juli prachtige bloemen. Staat graag op een licht plek en heeft veel water nodig tijdens de bloeiperiode, maar zorg wel dat er geen water blijft staan. Eens per maand bijmesten.

Anjer: elegant en makkelijk te kweken. Heeft volle zon en regelmatig water nodig. Groeit het beste indien regelmatig bij gemest wordt met kaliumrijke plantenvoeding.

Petunia: een beetje aandacht wordt beloond met overdadige bloemen, van halverwege de lente tot maar liefst het einde van de herfst. Deze plant heeft veel licht nodig, en elke 2-3 dagen water in het voorjaar en in de zomer nog vaker. Elke 15-20 dagen bijmesten met vloeibare plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Swiffer

Swiffer

Geschreven door Ashley91 een lid van Zin in meer,26 november 2015

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...