Terrasjesweer!

Terrasjesweer!

Nog een paar ellendige buien en stevige grillen, maar dan heeft de lente het definitief voor het zeggen. Van lekker knus binnen naar heerlijk relaxed buiten dus. ZIN IN MEER-experte Griet aanschouwt de winterschade en geeft tuin en terras een vrolijke lentelook.


Met de lente voor de deur wordt het tijd om je tuin en terras zomerproof te maken. Zorg ervoor dat je tuin een verlengstuk wordt van je interieur, zo kun je naar hartenlust genieten van de eerste deugddoende zonnestralen. De grote ketens zoals Habitat en Ikea hebben leuke tuinmeubels, maar je kunt ook op een andere manier een originele twist geven aan je tuin. En dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

Een paar ideeën:

Opfrissen maar

Je terrastegels beu? Er bestaat epoxyverf die weer- en krasbestendig is. Zo geef je je terras zonder breken een nieuwe look. Ook met houttegels of planken kun je je oude terras makkelijk verstoppen. Hou dan wel rekening met een hoogteverschil...

Selfmade lounge

Originele zitelementen maak je van palletten of houten tegelbakken (een pallet met zijwanden). Leg twee palletten naast elkaar, daarop leg je nog eens twee palletten of een tegelbak (maar dan moet je wel de middelste steun verwijderen zodat de bakken samen een soort rug en zijleuning vormen) om een goede zithoogte te krijgen. Geef de palletten op voorhand een kleurtje. Een pallet is 90 cm breed, even breed dus als een eenpersoonsmatras. Overtrek de matras met een hoes of een plaid en strooi er een hele hoop gekleurde kussens overheen. Zo heb je in no time een leuke loungehoek voor de zwoele zomeravonden.

‘n Schaduwplekje

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Zin om buiten te lunchen? Als het echt heel erg warm wordt, is zonnewering welkom. Een parasol is vaak geen oplossing, omdat die niet zoveel schaduw biedt. Probeer dit eens: veranker vier palen in de grond en span daartussen een zeil of een rieten mat. Heb je een ommuurde tuin, dan kun je ook grote ooghaken in de muur bevestigen en daar met behulp van stevig touw een zeil tussen spannen. Ook een boom kan dienstdoen als steunpunt.

Waterworld

Een waterpartij in de tuin zorgt voor rust. Vul een waterdichte ton (het type dat meestal gebruikt wordt als plantenbak) met kiezels en zand, waterplanten en natuurlijk ook water. Een waterlelie maakt het extra exotisch en kleurrijk. Er bestaan ook pompjes die het water omhoogstuwen. Het geluid van klaterend water werkt rustgevend en extra verfrissend...

Nu nog een plaatsje zoeken om je hangmat op te hangen en genieten maar!

Griet


Griet Snoeks (35) gelooft dat er van élk interieur iets
moois te maken valt. Ze laat zich inspireren door all
things new & refreshing.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Interieuradvies van pro’s
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina