Terrasjesweer!

Terrasjesweer!

Nog een paar ellendige buien en stevige grillen, maar dan heeft de lente het definitief voor het zeggen. Van lekker knus binnen naar heerlijk relaxed buiten dus. ZIN IN MEER-experte Griet aanschouwt de winterschade en geeft tuin en terras een vrolijke lentelook.


Met de lente voor de deur wordt het tijd om je tuin en terras zomerproof te maken. Zorg ervoor dat je tuin een verlengstuk wordt van je interieur, zo kun je naar hartenlust genieten van de eerste deugddoende zonnestralen. De grote ketens zoals Habitat en Ikea hebben leuke tuinmeubels, maar je kunt ook op een andere manier een originele twist geven aan je tuin. En dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

Een paar ideeën:

Opfrissen maar

Je terrastegels beu? Er bestaat epoxyverf die weer- en krasbestendig is. Zo geef je je terras zonder breken een nieuwe look. Ook met houttegels of planken kun je je oude terras makkelijk verstoppen. Hou dan wel rekening met een hoogteverschil...

Selfmade lounge

Originele zitelementen maak je van palletten of houten tegelbakken (een pallet met zijwanden). Leg twee palletten naast elkaar, daarop leg je nog eens twee palletten of een tegelbak (maar dan moet je wel de middelste steun verwijderen zodat de bakken samen een soort rug en zijleuning vormen) om een goede zithoogte te krijgen. Geef de palletten op voorhand een kleurtje. Een pallet is 90 cm breed, even breed dus als een eenpersoonsmatras. Overtrek de matras met een hoes of een plaid en strooi er een hele hoop gekleurde kussens overheen. Zo heb je in no time een leuke loungehoek voor de zwoele zomeravonden.

‘n Schaduwplekje

Zin om buiten te lunchen? Als het echt heel erg warm wordt, is zonnewering welkom. Een parasol is vaak geen oplossing, omdat die niet zoveel schaduw biedt. Probeer dit eens: veranker vier palen in de grond en span daartussen een zeil of een rieten mat. Heb je een ommuurde tuin, dan kun je ook grote ooghaken in de muur bevestigen en daar met behulp van stevig touw een zeil tussen spannen. Ook een boom kan dienstdoen als steunpunt.

Waterworld

Een waterpartij in de tuin zorgt voor rust. Vul een waterdichte ton (het type dat meestal gebruikt wordt als plantenbak) met kiezels en zand, waterplanten en natuurlijk ook water. Een waterlelie maakt het extra exotisch en kleurrijk. Er bestaan ook pompjes die het water omhoogstuwen. Het geluid van klaterend water werkt rustgevend en extra verfrissend...

Nu nog een plaatsje zoeken om je hangmat op te hangen en genieten maar!

Griet


Griet Snoeks (35) gelooft dat er van élk interieur iets
moois te maken valt. Ze laat zich inspireren door all
things new & refreshing.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

En de finishing touch dan?

En de finishing touch dan?

En de finishing touch dan?

Wat zijn jouw pronkstukken thuis? De zithoek, de leeslamp, het tapijt, de buffetkast? De kans is klein dat het de muren zijn, want die staan er in de meeste woningen maar bleekjes bij. Een laagje verf, nog een wandklokje en wat fotokaders, meer aandacht lijken ze niet te verdienen. 'ZIN IN MEER'-experte Griet denkt daar anders over.

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Met het hoofd in het Hoge Noorden

Met het hoofd in het Hoge Noorden

Met het hoofd in het Hoge Noorden

Scandinavisch design is al een tijdje aan een opmars bezig, maar ik ben al jaren trouwe fan. In mijn studententijd was ik al weg van de ontwerpen van Alvar Aalto en Arne Jacobsen, om er twee te noemen. Vandaag springen de webshops met nordic design als paddestoelen uit de grond.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Een nieuwe lente voor je oude meubelen

Een nieuwe lente voor je oude meubelen

Een nieuwe lente voor je oude meubelen

Vandaag zetten we oud meubilair vaak te snel aan de deur. Dom eigenlijk, want met opgeknapte oude spullen kan je je interieur voor geen geld een actuele look geven. Een paar tips en ideetjes om meer te halen uit je eigen meubeltjes of uit tweedehands meubilair uit de kringloopwinkel.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...