Tips om vlekken uit je zomerkleding te verwijderen

Tips om vlekken uit je zomerkleding te verwijderen

Daar is de zomer… en ook… de grasvlekken, vlekjes van rode bessen, chloor uit het zwembad… Met deze tips houd jij de kleding van je gezin zo goed als nieuw!


Onze handige gids met tips voor een snelle en efficiënte wasdag is natuurlijk niet compleet zonder extra tips voor al die uiterst lastige, specifieke zomervlekken.

Al die zomerse activiteiten en het warme weer vergen ongetwijfeld hun tol op de garderobe van je gezin. Zwempakken, handdoeken en zomertextiel zoals linnen vragen allemaal om speciale aandacht zodat ze jaar na jaar goed blijven.

Dagje uit
De zon is er eindelijk! Tijd dus voor een familiepicknick. Vergeet gewoon niet om goed voorbereid op stap te gaan en neem een vlekverwijderaar met je mee zodat je direct op knoeipartijen en vlekken kunt reageren. Zo voorkom je permanente schade aan de kleding.

TIP: Gebruik plastic zakken als je op reis gaat - hersluitbare zakken helpen ervoor zorgen dat vlekken niet afgeven op andere kledingstukken. En als je terugkomt van het strand zijn ze ideaal om natte handdoeken te scheiden van de rest van de inhoud van je strandtas.

Zwemkleding en handdoeken
Als je zwemkleding als nieuw wilt houden moet je ervoor zorgen dat je alle chloor eruit spoelt. Chloor beschadigt textiel en de geur kan in kleding blijven hangen als je niet voorzichtig bent. Na ieder gebruik spoel je de zwemkleding van het gezin uit in koud water en laat je het aan de lucht drogen.

Badlakens worden veel gebruikt tijdens de zomermaanden. Neem de tijd om ze aan de lucht te laten drogen na het wassen. Probeer ook Dash 3in1 - hiermee blijven je badlakens nog langer fris.

Ken de basis
We kennen allemaal de basis als het op wasjes aankomt (lees onze wasgids als je niet helemaal zeker bent!). Maar bij deze nog enkele handige tips om de wasberg onder controle te houden.
LINK NAAR NIEUW ARTIKEL TIPS FOR LAUNDRY DAY

  • Wees selectief over wat er gewassen moet worden en houd bij hoe lang gezinsleden kleding eigenlijk dragen. Als ze iets maar een paar uurtjes hebben gedragen hoef je deze kleding niet te wassen, deze stukken kunnen prima een tweede keer gedragen worden zodat je energie bespaart. Met de Dash 3in1 PODS verkrijg je een schitterend schoon resultaat en langdurige frisheid!
  • Zomerse zweetplekken kunnen echt lastig te verwijderen zijn - dep de vlekken met wasmiddel en laat een half uurtje inweken voordat je de was doet.
  • Hitte kan vlekken nog sterker in de stof doen dringen. Zorg er dus voor dat vlekken volledig weg zijn voordat je kleding in de droogkast stopt.

Lees altijd het wasvoorschrift! Als je weet hoe je correct voor je kleding moet zorgen zal deze langer meegaan.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

6* maanden gratis wassen met Dash en Whirlpool!

6* maanden gratis wassen met Dash en Whirlpool!

6* maanden gratis wassen met Dash en Whirlpool!

Met Dash en Whirlpool kun je rekenen op een onberispelijke verzorging van je wasgoed. Wasbeurt na wasbeurt ben je zeker van een schitterend resultaat. Bij aankoop van een Whirlpool** wasmachine of droogkast krijg je nu een fantastisch cadeau: 6* maanden gratis wassen met Dash 3in1 PODS.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Bespaar nu met kerst

Bespaar nu met kerst

Bespaar nu met kerst

Kerst is de periode van het jaar waarin we het meeste geld uitgeven. Je hebt het gevoel dat het een unieke en speciale periode is. En daarom hou je minder rekening met je uitgaven. Op het einde van de maand word je... misselijk van je saldo. Hier vind je tips om te besparen met de feestdagen.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina