Vecht vlekken : Tips, advies en oplossingen

Vlekken verwijderen: een koud kunstje!

Rood wijn op je bloes of kauwgom op je nieuwe spijkerbroek zijn alledaagse problemen die iedereen een keertje last van heeft gehad. Slim wassen is is het antwoord! Deze oplossing verwijdert makkelijk de vlekken maar bespaart ook energie!


Vlekken verwijderen doe je het best vooraf

Zout op rode wijnvlekken, kleding met kauwgom erop in de diepvriezer stoppen, teer met boter inwrijven… er bestaan heel wat 'huismiddeltjes' om vlekken te verwijderen en soms helpen die ook. Maar naast oma's goede raad, zijn er nu ook efficiënte producten zoals Dash Vlekverwijderaar die de ergernis over een vlek vlug doen vergeten. Op voorwaarde dat je ze, rekening houdend met de soort vlek en de stof waarop die zit, op de juiste manier gebruikt. Lees vlug onze tips!

Wasmiddelen? Hou rekening met de waterhardheid

Morsen is één ding maar ook fout wassen helpt je kleding om zeep. Voorkom wascatastrofes door op kleur te sorteren en zeepsporen door niet teveel in de machine te proppen. Kies het juiste middel zodat je witte was ook stralend wit blijft. Hou bij het doseren ook rekening met de waterhardheid: teveel wasmiddel gebruiken is niet goed, maar als het water hard is, heb je toch wat meer nodig. En tot slot: hou je wasmachine schoon. Bacteriën zorgen voor vieze geurtjes, en uit een muffe machine haal je geen frisse was!

Extra tip: energie besparen en tóch fris wassen

Uiteraard kies je het juiste wasprogramma in functie van wat je gaat wassen. Maar de tijd dat witte was persé warm en kleurwas lauw moet gewassen worden, ligt dankzij de moderne wasmiddelen achter ons. Je kunt nu zowat alles op lage temperatuur wassen en zo heel wat energie besparen. En wist je dat een wasverzachter je was niet alleen donzig fris maakt? Ook daarmee bespaar je energie omdat je was vlugger droogt en je minder gekreukte was minder lang moet strijken. Bovendien beschermt de zachte laag de stof… wat vlekken verwijderen straks een stuk makkelijker maakt!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Vlekkenwijzer

Vlekkenwijzer

Vlekkenwijzer

Een hardnekkige chocoladevlek? Nagellak gemorst? Of sporen van zonnemelk op je bikini? Dankzij de juiste behandeling krijg je de vlekken vaak van de eerste keer uit je kleding. We serveren onze beste vlekkenweetjes.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Wassen als een pro

Wassen als een pro

Wassen als een pro

Veranderde je lievelingsjurk in een poppentruitje? Of verpestte één roze sok je hele witte was? Dankzij deze tips word je een instant wasexpert.

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.