De ideale wasruimte

De ideale wasruimte

Als jouw wasmachine in een open keuken staat, dan zijn schuifdeurtjes een ideale manier om de machine te verbergen wanneer je ze niet gebruikt. Goede verlichting maakt de was doen ook wat gemakkelijker.


Als je geen aparte waskamer hebt in huis en je over een verbouwing of aanbouw aan de keuken nadenkt, overweeg dan zeker om een waskamer te maken. Want het is één van de meest praktische ruimtes in je hele huis.

Buiten een wasmachine en droogkast, heeft de ideale wasruimte een wasbak voor handwasjes, kasten om wasproducten in op te bergen, een droogrek, een wasmand, een strijkijzer en strijkplank zowel als een werkblad om op te vouwen. Zo richt je je jouw ideale wasruimte in…

Doe de perfecte was:

Een goed uitgeruste waskamer geeft je de ruimte en mogelijkheid om je was beter te doen. Je hebt al je wasproducten binnen handbereik. Maar toch garandeert dit nog geen perfecte was als je niet weet hoe je voor je kleding moet zorgen. Lees dus telkens de wasinstructies zorgvuldig en groepeer stukken met dezelfde zorgeisen.

Handig sorteren en opbergen

Het maakt niet uit hoe klein je waskamer is, het is gemakkelijk om georganiseerd te blijven met slimme opbergoplossingen. Dit heb je nodig:

 • geen werkblad? Bevestig een opvouwbaar tafelblad aan de muur en je hebt gelijk een plek om je was te vouwen. Of gebruik je strijkplank als ‘tafel’ om op te vouwen.
 • drie wasmanden zijn ideaal als je was gaat sorteren. Hou donkere kleuren, witte en delicate kleuren en wol apart;
 • een kledingrail (in een kast of vrijstaand) kan je gebruiken om kledingstukken op te hangen die net gestreken zijn of die nog moeten drogen. Je kan ook een droogrek gebruiken, maar dit neemt meer plaats in beslag.


Moeiteloos ontruimen

 • gebruik rechthoekige wasmanden om je kleding van de ene naar de andere kamer te dragen - zo verminder je kreuken en hou je alles netjes gestapeld;
 • controleer om de drie maanden al je wasproducten en gooi alle producten weg die je niet gebruikt.
Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Energie besparen
Een waskamer is één van de ruimtes in huis die het meeste elektriciteit gebruikt.

 • wanneer je een droogkast koopt, kies dan een model dat vanzelf stopt wanneer kleding droog is;
 • wasmachines gebruiken evenveel elektriciteit voor veel of weinig was, dus stapel je was op tot je een volle lading hebt;
 • om energie te besparen gebruik je de voorwas cyclus voor kleding die niet erg vuil is; zo verminder je warm watergebruik tot 20%;
 • hang kleding buiten aan de waslijn in plaats van een droogkast te gebruiken; zo droog je je was goed;
 • laat de ene was na de andere drogen omdat de machine al warm is, dat bespaart droogtijd en energie;
 • kijk regelmatig of de filters schoon zijn;
 • bespaar energie door je strijkijzer uit te zetten voordat je het laatste stuk hebt gestreken, de opgebouwde warmte is meer dan voldoende voor de strijk;
 • je bespaart ook energie wanneer je je strijk in één keer door doet want een strijkijzer heeft een tijdje nodig om op te warmen nadat je hem aanzet.

Een weldoordachte waskamer is een beetje als een mooi georganiseerde kleerkast: ze geven beiden een geruststellend gevoel dat je alles onder controle hebt mee.


Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer