De invasie van de strijkufo’s

De invasie van de strijkufo’s

Wie als styliste door het leven wil gaan, moet daar de consequenties van dragen. Het esthetische primeert, zelfs tijdens huishoudelijke karweien. ZIN IN MEER-experte Griet strijkt met rugpijn en met tijdverlies, maar ook mét een big smile!


Onlangs bracht ik een bezoekje aan een elektrozaak, op zoek naar een strijkijzer. Wat is er gebeurd in strijkijzerland? Was er een Alien Invasion, of zo? Die dingen zien er tegenwoordig spuuglelijk uit! Roze gestroomlijnde supersonische dingen met witte en paarse strepen en uitsteeksels. Euh, wat vertelde het marktonderzoek? Dat alle strijkende vrouwen stiekem dromen van Martha Stewart in space misschien?

Van strijken word ik niet echt blij, laat staan van strijken met een roze ufo. Nog even dacht ik: ach wat, het is maar een strijkijzer... Maar nee, ik kan het niet en ik wil het niet. Lelijke elektro maakt mij ongelukkig! Echt!

En dus begon ik een zoektocht langs alle lelijke shoppingaders die Vlaanderen rijk is. Zonder resultaat. Tot ik op een onbewaakt ogenblik in één of andere falinghal (waar ik voor mijn werk was) op het perfecte exemplaar botste: een professioneel stoomstrijkijzer, helemaal in roestvrij staal, met een dikke ijzeren voet, mooie rubberen zwarte knoppen, een retro zwart-wit gestreept snoer én top of the bill... een handvat in kurk. Het bleek vier keer duurder dan de goedkoopste strijkufo, maar hé, ik ben nog nooit zo blij geworden door een stapel te strijken wasgoed.

Slechts één minpunt. De strijkplank moest ook vervangen worden en de hoesjes stonden mij niet aan (Wie wil er nu strijken op een Incaprint?). Alleen dat kleine lieve witte strijkplankje (tafelmodel) met ruitjes trok mijn aandacht en mocht mee naar huis. Gevolg: rugpijn. Bovendien duurt het uren om lakens te strijken. Maar wie in stijl huishoudelijke taken wil verrichten, moet nu eenmaal lijden.

Marktonderzoekers, loop deze deur maar voorbij, want het wordt verwarrend...

Griet

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Vlekkenwijzer

Vlekkenwijzer

Vlekkenwijzer

Een hardnekkige chocoladevlek? Nagellak gemorst? Of sporen van zonnemelk op je bikini? Dankzij de juiste behandeling krijg je de vlekken vaak van de eerste keer uit je kleding. We serveren onze beste vlekkenweetjes.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Russische Plov

Russische Plov

Russishe Plov

Dit eenpansgerecht is een soort pilau of pilaf schotel uit Oezbekistan.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Wassen als een pro

Wassen als een pro

Wassen als een pro

Veranderde je lievelingsjurk in een poppentruitje? Of verpestte één roze sok je hele witte was? Dankzij deze tips word je een instant wasexpert.

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow