De waarheid van de was mythes

Misvattingen ontzenuwen over de was

Er zijn veel mythes over de was die niet waar zijn. Maar helaas, als je de was op deze foute manier blijft doen, blijf je tijd, energie en geld verspillen. Ontdek hier de waarheid.


1. Meer wasmiddel geeft geen betere resultaten

In tegenstelling tot wat men vaak denkt, maakt een dubbele dosis wasmiddel (op echt vuile kleren) je kleren helemaal niet properder. De oplossing? Lees de doseerinstructies op een product dat is ontworpen voor de resultaten die je wilt bereiken. Gebruik de hoeveelheid die je nodig hebt, maar niet meer, zelfs als je de neiging ertoe voelt. Als de voorgestelde hoeveelheid het niet proper krijgt, dan zal meer wasmiddel dat ook niet bereiken.

2. Koud wassen kan wel effectief wassen betekenen

Veel mensen verspillen warm water omdat ze geloven dat ze met koud water hun kleren niet proper krijgen. Vroeger misschien niet, maar tegenwoordig wel. Vooral wanneer er stoffen, kleuren en vettige vlekken zijn die koud moeten worden gewassen. Hoe dan ook, Ariel geeft je geweldige wasresultaten zelfs op 30 graden.

3. Was alle kleuren samen

Neem niet het risico dat je je kleren verpest. Zorg in plaats daarvan dat je witte/lichte kleuren en donkere kleren in afzonderlijke wasbeurten doet. Gebruik een mand met veel vakken, dat zal je tijd besparen.

4. Wijnvlekken kunnen verdwijnen, zelfs als ze niet ter plekke behandeld worden

Er zijn producten die zelfs de moeilijkste vlekken kunnen aanpakken, of zelfs ingedroogde vlekken. Behandel vlekken voor met Dash vlekverwijderaar, was daarna met een wasmiddel, en je zult merken dat de vlekken verdwenen zijn.

5. Meer wasverzachter gebruiken, zorgt er niet voor dat de geur langer blijft hangen

Hiervoor moet je ook een hoogwaardige wasverzachter zoals Lenor gebruiken, en dan volgens de doseringsinstructies. Maak je geen zorgen, Lenor biedt een hele week lang langdurige frisheid.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

miffy

miffy

gemeld

Het is waar de was goed sorteren voorkomt ellende en dan ook letten op het soort wasmiddel, voor witte was gebruik ik Dash en voor de kleuren is het dreft of ter afwisseling ariel of Coral. je mag gerust afwisselen dan blijf je het lekker ruiken vinden.

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

kalkaanslag

kalkaanslag

Geschreven door kimwe een lid van Zin in meer,16 april 2015

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow