Geuren roepen herinneringen op

Geuren roepen herinneringen op

De zomer zit boordevol heerlijke smaken, extreme stormen, zware zomerregens, levendige kleuren, stoffige middagen en fonkelende zonneschijn. En die brengen allemaal de onmiskenbare geuren van het zomerseizoen met zich mee: de geur van rijpe vruchten, de frisse geur na een regenbui en de geur van bomen die in bloei staan.


Ervaringen kunnen door het kleinste aroma opgeroepen worden, een geur die je toentertijd niet eens kende of herkende.

Geuren verfrissen de geest, herstellen herinneringen en brengen ervaringen opnieuw tot leven. Als ze goed passen bij de persoon in kwestie, zijn het krachtige middelen voor iemand om zich uit te drukken en versterken ze de persoonlijkheid. Als je een geur vindt die bij je past, zorg dan dat je 'm niet meer kwijtraakt. Het zal je zelfvertrouwen ten opzichte van anderen weerspiegelen en het geloof in jezelf versterken. En dit gebeurt allemaal op een eenvoudige, natuurlijke en niet-agressieve manier. Dit is de basis van hun natuurlijke kracht, die makkelijk verloren gaat bij overmatig gebruik.

Hoe kun je op speelse wijze gebruik maken van geuren?

Warme dagen hebben een onmiskenbare geur dus laat je hierdoor inspireren. (Parfummakers raden niet voor niets andere geuren aan op koudere dagen dan op warmere.) Kies een geur die perfect afgestemd is op je lichaamstemperatuur. Als de buitentemperatuur hoog is, heb je een frisse, mildere geur nodig die je persoonlijkheid onderstreept, maar niet overdrijft. Aroma's hebben een grotere invloed wanneer ze bewust gebruikt worden, maar onbewust worden ontvangen.

De geur van je kleding biedt precies het effect dat je nodig hebt. Lenor heeft een uitgebreid assortiment aan geuren, voor alle persoonlijkheden en alle stemmingen en het zorgt ervoor dat je kleding zacht is en heerlijk ruikt. Het vergroot je zelfvertrouwen en geeft je de hele dag door energie en comfort. En het heeft ook die kwaliteit die iedereen zoekt in een parfum: het laat anderen steil achterover slaan. Maar onthoud goed dat het alleen maar werkt als het is afgestemd op je eigen persoonlijkheid!

Zelfs als je niet van sterke geuren houdt, vind je de geur van net gewassen en aan de lijn gedroogde kleding als je thuiskomt waarschijnlijk wel lekker... Dus waarom neem je die geur niet met je mee en verspreid je die frisheid, waar je ook naartoe gaat?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...