Geuren verwijderen

Geuren verwijderen

Wasmachinegeuren na een wasbeurt, hoe voorkom je het en hoe los je het op?


Oorzaak: Vuil uit kledingstukken blijft in de wasmachine hangen en vormt een voedingsbodem voor bacteriën. In de donkere, vochtige en warme kuip kunnen bacteriën snel groeien en onaangename geuren afgeven. In uitzonderlijke gevallen wordt die slechte geur ook opgeslorpt door het wasgoed.
Hoe voorkomen? Laat eens per maand een heet wasprogramma (60 °C of meer – bij voorkeur 90 °C) draaien, zonder wasgoed en met een wasproduct dat bleekmiddel bevat, zoals Dash poeder.

Lees ook andere vaak voorkomende wasproblemen:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Rumolda

Rumolda

gemeld

Heb soms ook ladt van geurtje in wasmachine. Regelmatig goed reinigen met kookwasprogramma is zeer waardevol

  • melden
DafkeBc

DafkeBc

gemeld

Soms heb ik ook een onaangename geur in mijn wasgoed. Ik dacht dat het aan mijn wasproducten lag. En ik voeg nochtans regelmatig een scheut azijn toe. Zal ook eens machine laten draaien zonder wasgoed. Is bleekwater niet slecht voor het wasmachine?

  • melden
Cirin

Cirin

gemeld

Ik doe 1 keer per maand op 90 graden met een goede schuit azijn.

  • melden
Sophia91

Sophia91

gemeld

Mijn vorige huurder deed dit nooit waardoor de leiding verschrikkelijk rook en ook meteen in mijn wasgoed kroop. Echt niet aangenaam! Had de wasmachine al leeg met waspoeder laten draaien maar dit was lang niet voldoende. Dan ben ik calgontabs gaan gebruiken. 1tje bij elke wasbeurt en na een 5tal wasbeurten merkte ik echt al een verschil. Na 1 maand is de geur volledig weg! Heerlijk om het washok te kunnen opendoen zonder die nare geur! De reclame heeft dus echt wel gelijk! ��

  • melden
hondje

hondje

gemeld

Bedankt voor de nuttige tips.

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador