Goed wassen met de wasmachine

Goed wassen met de wasmachine

Wit of bont, zijde of wol… Je kleren wassen is niet altijd even simpel. Lees hier onze tips om snel en juist je wasmachine te gebruiken.


Voor je je was netjes gaat opruimen, moet die ook helemaal proper zijn. Snel en goed de was doen met de wasmachine doe je zo:

1. Sorteer je was
Sommige textielesoorten kleuren af, ook in koud water. Om ongelukjes te vermijden, sorteer je altijd je was: wit, bont en fijn wasgoed.

2. Was niet te veel
Je vraagt je net zoals iedereen misschien wel eens hoe je best je was moet doen en stopt allicht te veel was in de wasmachine. Dat gebeurt wel vaker maar dat maakt het efficiënt spoelen van je was moeilijker. Om dit te vermijden is het belangrijk niet te veel was in je wasmachine te laden: zie dat je altijd je hand tussen je was en de binnenwand van de machine vrij kan bewegen.  

3. Vlekken verwijderen voor het wassen
Voor een propere was, pak je vlekken zo snel mogelijk aan. Want vlekken krijg je er gemakkelijker uit wanneer ze nog niet helemaal in de stof zijn ingedrongen.  Tip: om efficiënt vlekken te verwijderen, gebruik je Ariel vloeibaar want die lost sneller op in water en geeft uitstekende resultaten. Je was is proper, zacht en geparfumeerd en als je dit wasmiddel ook als ontvlekker gebruikt, verwijder je zelfs de meest hardnekkige vlekken, ook op een lage temperatuur.
Sommige stoffen hebben meer zorg nodig. Ze zijn delicaat en je wil ze uiteraard niet beschadigen. De meeste wasmiddelen bevatten enzymen op basis van proteïnes die o.a. wol en zijde kunnen aantasten. Hoe je fijne wasgoed wassen? Kies voor je meest delicate kleren een wasmiddel zonder enzymen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Bescherm kleuren met de wasmachine
Dankzij hun formule zonder javel beschermen Ariel Vloeibaar en Ariel 3IN1 PODS de kleuren van je kleren.
Tip: vermijd verspilling en optimaliseer de doeltreffendheid van je wasbeurt met Ariel vloeibaar of Ariel Excel Tabs die je perfect kan doseren (met Ariel vloeibaar gebruik je een zeer precieze dispenser en de Ariel Excel Tabs zijn op maat gemaakt).

5. Pas het programma van je machine aan je was aan
Hoe was je heel vuile kleren met de wasmachine? Als je was heel vuil is, kies dan een intensief wasprogramma. Als je was maar lichtjes vuil is (maar vergeet niet dat kleren altijd vuiler zijn dan ze eruit zien!), kies je een korter programma op een lage temperatuur. Tip: om ze niet te versleten of beschadigen, was je je favoriete kleren volgens de aanwijzingen op de etiketten.

6. En wasmachine is (en blijft) een machine!
Als je machine niet meer van de jongste is, is het misschien tijd om die te vervangen. De wasmachine en droogkasten van FAGOR zijn meer ergonomisch, milieuvriendelijk (door het besparen van energie en water, ongeveer 2000 liter)* en ontworpen volgens de strengste kwaliteitsnormen. Deze machines zijn niet alleen mooi, ze zorgen ook voor een efficiënt onderhoud van je mooie kleren.

Je kleren wassen als je nog niet Hoe verwijder ik hardnekkige vlekken? gelezen hebt? Deze tip vind je samen met nog meer tips op deze site.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Luchtverfrisser

Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser)

Ambi Pur

€0,50

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Ambi Pur (textielverfrisser, spray, continue luchtverfrisser) product

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild