Goed wassen met de wasmachine

Goed wassen met de wasmachine

Wit of bont, zijde of wol… Je kleren wassen is niet altijd even simpel. Lees hier onze tips om snel en juist je wasmachine te gebruiken.


Voor je je was netjes gaat opruimen, moet die ook helemaal proper zijn. Snel en goed de was doen met de wasmachine doe je zo:

1. Sorteer je was
Sommige textielesoorten kleuren af, ook in koud water. Om ongelukjes te vermijden, sorteer je altijd je was: wit, bont en fijn wasgoed.

2. Was niet te veel
Je vraagt je net zoals iedereen misschien wel eens hoe je best je was moet doen en stopt allicht te veel was in de wasmachine. Dat gebeurt wel vaker maar dat maakt het efficiënt spoelen van je was moeilijker. Om dit te vermijden is het belangrijk niet te veel was in je wasmachine te laden: zie dat je altijd je hand tussen je was en de binnenwand van de machine vrij kan bewegen.  

3. Vlekken verwijderen voor het wassen
Voor een propere was, pak je vlekken zo snel mogelijk aan. Want vlekken krijg je er gemakkelijker uit wanneer ze nog niet helemaal in de stof zijn ingedrongen.  Tip: om efficiënt vlekken te verwijderen, gebruik je Ariel vloeibaar want die lost sneller op in water en geeft uitstekende resultaten. Je was is proper, zacht en geparfumeerd en als je dit wasmiddel ook als ontvlekker gebruikt, verwijder je zelfs de meest hardnekkige vlekken, ook op een lage temperatuur.
Sommige stoffen hebben meer zorg nodig. Ze zijn delicaat en je wil ze uiteraard niet beschadigen. De meeste wasmiddelen bevatten enzymen op basis van proteïnes die o.a. wol en zijde kunnen aantasten. Hoe je fijne wasgoed wassen? Kies voor je meest delicate kleren een wasmiddel zonder enzymen.

4. Bescherm kleuren met de wasmachine
Dankzij hun formule zonder javel beschermen Ariel Vloeibaar en Ariel 3IN1 PODS de kleuren van je kleren.
Tip: vermijd verspilling en optimaliseer de doeltreffendheid van je wasbeurt met Ariel vloeibaar of Ariel Excel Tabs die je perfect kan doseren (met Ariel vloeibaar gebruik je een zeer precieze dispenser en de Ariel Excel Tabs zijn op maat gemaakt).

5. Pas het programma van je machine aan je was aan
Hoe was je heel vuile kleren met de wasmachine? Als je was heel vuil is, kies dan een intensief wasprogramma. Als je was maar lichtjes vuil is (maar vergeet niet dat kleren altijd vuiler zijn dan ze eruit zien!), kies je een korter programma op een lage temperatuur. Tip: om ze niet te versleten of beschadigen, was je je favoriete kleren volgens de aanwijzingen op de etiketten.

6. En wasmachine is (en blijft) een machine!
Als je machine niet meer van de jongste is, is het misschien tijd om die te vervangen. De wasmachine en droogkasten van FAGOR zijn meer ergonomisch, milieuvriendelijk (door het besparen van energie en water, ongeveer 2000 liter)* en ontworpen volgens de strengste kwaliteitsnormen. Deze machines zijn niet alleen mooi, ze zorgen ook voor een efficiënt onderhoud van je mooie kleren.

Je kleren wassen als je nog niet Hoe verwijder ik hardnekkige vlekken? gelezen hebt? Deze tip vind je samen met nog meer tips op deze site.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Russische Plov

Russische Plov

Russishe Plov

Dit eenpansgerecht is een soort pilau of pilaf schotel uit Oezbekistan.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow