Heeft de waterhardheid invloed op het wasresultaat?

Heeft waterhardheid invloed op het wasresultaat?

Afhankelijk van de waterhardheid in je buurt moet je meer of minder wasmiddel gebruiken voor een optimaal wasresultaat. Een woordje uitleg...


Hard water wordt voornamelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van calcium en magnesium, twee stoffen die onontbeerlijk zijn voor onze gezondheid, maar die ook kalkafzetting veroorzaken als het water verwarmd wordt. Waterhardheid kun je dan ook bekijken als een soort vlek die reageert op de ingrediënten van je wasproduct en verhindert dat het efficiënt werkt. Goede wasproducten vermijden dit met speciale ingrediënten die het water verzachten. Hoe harder het water, hoe meer van die ingrediënten je nodig hebt voor de waterverzachting. Daarom raden fabrikanten je aan om een beetje meer wasmiddel te gebruiken wanneer je in een gebied met hard water woont. Op de verpakking zie je hoeveel wasmiddel je precies dient te doseren afhankelijk van de waterhardheid bij je thuis.

De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in Franse graden (°F).

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wanneer is water hard of zacht?

0 - 7 °F

 zeer zacht

7 - 15 °F

 zacht

15 - 30 °F

 middelhard

30 - 45 °F

 hard

> 45 °F

 zeer hard

De waterhardheid in België varieert. Hoe kan je nu weter wat de waterhardheid is bij jou thuis? Surf eens naar de site van je waterleverancier (bijvoorbeeld de Watergroep, Farys, AWW,…). Daar kan je zien hoe hard het water bij jou is. 

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Tientallen tips voor een schonere was!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina