Het perfecte programma

Het perfecte programma

De nieuwste wasmachines hebben zoveel hoogtechnologische snufjes dat het lijkt alsof ze vanzelf zouden werken... Toch hebben ze jou nodig: om het juiste programma te selecteren, waardoor je vuile wasgoed weer onberispelijk schoon wordt.


Er zijn verschillende wasprogramma’s, afhankelijk van het type wasmachine dat je hebt.

Voorwas
De naam zegt het al. De voorwas is een programma dat je draait voor het normale wasprogramma. De voorwas laat je kleding een tijdje inweken, zodat de vlekken op je was in het normale programma gemakkelijker loslaten. De voorwas gebruik je alleen als je kleren erg vuile vlekken hebben.

Hoofdwas
Dit is het belangrijkste wasprogramma. Het heeft verschillende standen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
 • Katoenwas
  Dit is het meest energiezuinige programma op de wasmachine. Bij de katoenwas wordt de minste energie, maar ook het minste water gebruikt. Katoenwas gebruik je voor wasgoed van katoen en linnen, zoals beddengoed, tafellakens, ondergoed, handdoeken en overhemden. Let wel op dat het materiaal van het wasgoed van katoen is en niet van synthetisch materiaal zoals nylon e.d.
 • Synthetische was
  Het synthetische programma is bedoeld voor synthetische kleding. Synthetisch betekent dat het niet van natuurlijk materiaal is gemaakt, zoals nylon, orlon, acryl en dergelijke, die vaak gebruikt worden voor blouses, overhemden, overalls, enz.
 • Fijnwas
  De fijnwas is bedoeld voor wasgoed gemaakt van fijne materialen, zoals jurken, rokken en gordijnen. Sommige overhemden vallen hier ook onder.
 • Wolwas
  De wolwas is voor wasgoed van wol. Let goed op of jouw wollen wasgoed wel in de wasmachine gewassen mag worden. Wol kan meestal beter met de handwas, omdat het snel uitrekt.
 • Anti-kreuk/kreukherstellend
  Het kreukherstellend programma is meestal redelijk kort en is bedoeld voor eenvoudig te wassen textiel. Dit type wasgoed hoeft vaak niet gestreken te worden en kun je na het wassen direct in de kast hangen.
 • Centrifugeren
  Het centrifugeren-programma is bedoeld om je kleding te drogen. Bij centrifugeren draait de wasmachine op zeer hoge snelheid. Door de snelheid wordt het water uit je kleding geduwd. Je kleding wordt er nooit helemaal droog van, maar het effect kun je enigszins vergelijken met het uitwringen van je kleding.

Ruikt je was na de juiste keuze van wasprogramma en wasmiddel toch niet lekker dan kan je het misschien op deze manier oplossen

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Katie17

Katie17

gemeld

Ik denk het beste snufje is zelf vooraf je was goed sorteren en dan ben je al een flink pak opgeschoten en kan je gaan bepalen op 30° graden of op 60° wassen en dan je machine instellen...

 • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina