Hoe werkt een wasverzachter

Hoe werkt een wasverzachter

In het waswater hebben stoffen een negatieve lading aan de oppervlakte. Wasverzachters bevatten positief geladen oppervlakte-actieve stoffen.


Tijdens de laatste spoelbeurt hecht de wasverzachter zich aan de stof vast en brengt er een gladde laag op die zacht aanvoelt. Daarnaast heeft de wasverzachter vaak een lekker geurtje, waardoor je kleding (lang!) lekker ruikt.

Tips voor het gebruik:

  • Voeg wasverzachter toe vóór je de wasmachine aan zet. De wasverzachter blijft in de verdeler zitten.
  • Bij de laatste spoelbeurt vloeit er water door het verdeelbakje. De wasverzachter vloeit via het afvoerbuisje naar de wasmachine. Er vloeit ook water weg langs de achterkant van het verdeelbakje.
  • Er blijft een zuigeffect actief in het verdeelbakje, zodat het aan het einde van de wascyclus volledig droog is en klaar voor de volgende lading.
  • Voeg nooit meer wasverzachter toe dan het maximumniveau! Dan loopt die meteen in de wastrommel en remt die de werking van het wasmiddel af. Bovendien heb je dan geen wasverzachter meer over voor de laatste spoelbeurt.
  • Houd het verdeelbakje schoon. Spoel het verdeelbakje regelmatig uit met warm water en schrob het eventueel met een tandenborstel. Zo voorkom je dat het afloopbuisje verstopt raakt.

Heb jij een favoriete geur wasverzachter of een gouden tip? Deel deze men ons!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Babelut

Babelut

gemeld

Ik heb de fout gemaakt om in promotie een 6 tal flessen te kopen,wat blijkt nu mijn laatste 2 flessen zijn een dikke pap geworden, ook na toevoeging van water blijven het dikke klonters en spoelt het in het bakje van de wasverzachter niet door, heeft er iemand hiervoor een oplossing want anders is deze "goed"koop een "duur"koop geworden.

  • melden
donMalvolio

donMalvolio

gemeld

Verzachter zet positief-geladen kationogene deeltjes op je was, wat enkel statische elektriciteit vermijdt. De geur is gewoon parfum. Beter is azijn of natriumbicarbonaat. De 2 samen schuimt & haalt alle vuil weg, zelfs smeerolie! Apart neemt elk alle geuren weg. Natriumbicarbonaat maakt écht proper (zónder reflectoren die enkel het licht op je vuile was beter reflecteren zodat het proper lijkt). Azijn haalt zeep- en kalkresten weg (ideaal voor was én machine!) en fixeert de kleuren van je was.

  • melden
Wasmaatje

Wasmaatje, doseerdop

Wasmaatje

Het Wasmaatje legt je graag uit wat de beste dosering is. Zo verspil je geen wasmiddel en dus ook geen geld. Doseer zoals het moet, dan was je goed

(42)
Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

SOS vlekken

SOS vlekken

SOS vlekken

Gras, vet, zweet, kauwgom: stuk voor stuk vervelende vlekken die om een speciale behandeling vragen. Met jullie tips blijft echter geen vlek nog overeind.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

De wonderlijke wasmachine

De wonderlijke wasmachine

De wonderlijke wasmachine

Of je de wasmachine nu verfoeit of verafgoodt, het blijft een ingenieus ding dat onvermoeibaar je berg was wegwerkt.

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.