Hoe zorg je best voor je gekleurde was?

Hoe zorg je best voor je gekleurde was?

De lente is het perfecte seizoen om jezelf van je meest kleurrijke kant te laten zien. Je kunt pasteltinten en felle kleuren dragen, zelfs met elkaar gecombineerd, en met dank aan de nieuwe modeterm 'kleurblokken' zijn er werkelijk geen grenzen voor het dragen en combineren van kleuren. Wij geven je graag enkele wastips om zorg te dragen voor je kleren.


Kleuren zijn altijd in. Als je trendy wilt zijn, kun je een aantal stukken en accessoires kopen met de trendkleur van het jaar, maar je moet altijd vasthouden aan je favorieten, en er goed voor zorgen. Dat zijn de kleuren die je graag draagt, ongeacht de mode – want stijl is blijvend en weerspiegelt altijd je persoonlijkheid en stemming. Daarom is het goed altijd de betekenis van een kleur te weten. Ze dragen een boodschap en beïnvloeden wat anderen over je denken. Zorg dus dat je weet wat welke kleur zegt. Vermijd kleuren waarin je je niet op je gemak voelt en draag kleuren die je er stralend doen uitzien. Ongeacht welke kleur je kiest, de helderheid van de kleur geeft ook belangrijke signalen aan de wereld om je heen. De belangrijkste regel? Als je goed zorgt voor je kleuren, helpen zij om het beste in je naar boven te halen. Hier lees je hoe je dat doet.

  • Lees altijd de etiketten met de wasvoorschriften op je gekleurde kleding.
  • Gekleurde kleding die thuis gewassen kan worden, moet je eerst sorteren op kleur. Scheid licht van donker, helder van verschoten.
  • Heldere kleuren zoals paars, rood, oranje en helder geel kunnen samen worden gewassen. Helder blauw en groen kan ook samen in de was. Als je één artikel hebt dat met niets anders gewassen kan worden, kun je overwegen het met de hand te wassen.
  • Kijk goed of er vlekken zitten op je gekleurde kleding, en behandel deze met een kleine hoeveelheid wasmiddel. De kracht van de vlekverwijderaar van Ariel verricht vervolgens wonderen.
  • Draai je nieuwe gekleurde kleding binnenstebuiten en stop ze in de wasmachine. Doe de machine niet te vol en gebruik voor de kleding een zo mild mogelijk programma om de kleding schoon te krijgen. Een mild of medium wasprogramma zou voldoende moeten zijn. Vooral als je een wasmiddel van Ariel gebruikt.
  • Was je nieuwe gekleurde kleding in koud water en gebruik Ariel.
  • Verwijder je gekleurde kleding uit de machine zodra het wasprogramma is afgewerkt. Als gekleurde kleding in een wasmachine blijft zitten, kunnen de kleuren afgeven op andere kledingstukken.
  • Hang je gekleurde kleding uit om te drogen. Vermijd het gebruik van de droger indien mogelijk, omdat door het gebruik van een droger je kleding sneller verbleekt en ook vlekken, die je tijdens je inspectie misschien hebt gemist, hardnekkiger worden.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

kalkaanslag

kalkaanslag

Geschreven door kimwe een lid van Zin in meer,16 april 2015

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!