Hou je badpak even stralend als de zon

Hou je badpak even stralend als de zon

Zalig genieten van de zon. Aan zee of aan de rand van het zwembad, het maakt niet uit. Na een paar dagen hou je er zelfs een mooi kleurtje aan over. Dat wil je natuurlijk extra in de verf zetten door met je favoriete badpak in de kijker te lopen. Alleen jammer dat zonlicht, chloor en zonnecrème nefast zijn voor de mooie kleuren van je badpak. Hou daarom rekening met volgende tips.


Hou je badpak even stralend als de zon

Spoelen maar!
Gedurende de zomermaanden is je badpak vaak je trouwste metgezel. Om het net als jij stralend te houden is er maar één remedie: uitspoelen, uitspoelen en nog eens uitspoelen. Hoe mooier (en dus duurder) de stof is, hoe delicater je badpak. Wacht dus niet tot je ’s avonds thuis bent om het uit te spoelen, maar ga direct nadat je uit het zwembad of de zee komt onder zoet, chloorvrij water staan en spoel jezelf goed af.

Goed drogen
Het is bijna een zonde om je mooie badkleding nat en ineengepropt of, erger nog, in een plastic zak te laten liggen. Kledingstukken waar elastomeer in verwerkt is, drogen erg snel maar zon en verwarming maken de elastomeer zwakker. Laat je badkleding dus het liefst in open lucht en in de schaduw drogen. Gebruik alleszins nooit de droogkast.

Voorzichtig met (zonne)crèmes
In veel crèmes zitten stoffen die het materiaal van een badpak kunnen aantasten en doen verkleuren. Wees dus voorzichtig wanneer je je insmeert en probeer zoveel mogelijk te vermijden dat crèmes in contact komen met je badpak.

Pas op met betonranden van zwembaden, kiezelstenen en (grof) zand
Bij elastische badkleding is het zogenaamd pilling-effect normaal zo goed als uitgesloten. Pluist het materiaal toch, dan komt dat meestal door scherpe voorwerpen. Rotsen, ruwe zwembadranden, rieten stoelen en dergelijke ruwen de vezels op. Denk aan je badkleding zoals aan je panties en je zal automatisch de juiste zitplaats zoeken. Overigens kunnen ook niet uitgespoelde zandkorrels de stof beschadigen.

Wassen
Was je badpak met de hand in koud water met een zacht kleurwasmiddel, zeker wanneer het in contact is geweest met chloor en zonnecrème. Als je niet meteen de tijd hebt om je badpak grondig te wassen, is het belangrijk dat je het goed uitspoelt vóór je het laat drogen. Was je badpak nooit in de wasmachine, wat er ook aangegeven staat op het wasetiket. Dat zorgt enkel voor meer en snellere slijtage.

Na het wassen
Wring je badpak nooit uit maar laat het gewoon uitlekken buiten het bereik van de zon en directe warmte. Berg het ook nooit op wanneer het nog niet volledig droog is.

Nog een paar tips
Om contact met zonnecrème te voorkomen: smeer je een halfuurtje vóór je je badpak aantrekt in. Thermische baden en bubbelbaden zijn de grote schuldigen van het verkleuren van je badpak, omwille van de chemische producten en het warme water. Een simpel trucje: gebruik een ouder badpak voor het bezoek aan een kuuroord en pak met je nieuwe badpak uit aan het strand of het zwembad.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Vlekkenwijzer

Vlekkenwijzer

Vlekkenwijzer

Een hardnekkige chocoladevlek? Nagellak gemorst? Of sporen van zonnemelk op je bikini? Dankzij de juiste behandeling krijg je de vlekken vaak van de eerste keer uit je kleding. We serveren onze beste vlekkenweetjes.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Wassen als een pro

Wassen als een pro

Wassen als een pro

Veranderde je lievelingsjurk in een poppentruitje? Of verpestte één roze sok je hele witte was? Dankzij deze tips word je een instant wasexpert.

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow