Hou je badpak even stralend als de zon

Hou je badpak even stralend als de zon

Zalig genieten van de zon. Aan zee of aan de rand van het zwembad, het maakt niet uit. Na een paar dagen hou je er zelfs een mooi kleurtje aan over. Dat wil je natuurlijk extra in de verf zetten door met je favoriete badpak in de kijker te lopen. Alleen jammer dat zonlicht, chloor en zonnecrème nefast zijn voor de mooie kleuren van je badpak. Hou daarom rekening met volgende tips.


Hou je badpak even stralend als de zon

Spoelen maar!
Gedurende de zomermaanden is je badpak vaak je trouwste metgezel. Om het net als jij stralend te houden is er maar één remedie: uitspoelen, uitspoelen en nog eens uitspoelen. Hoe mooier (en dus duurder) de stof is, hoe delicater je badpak. Wacht dus niet tot je ’s avonds thuis bent om het uit te spoelen, maar ga direct nadat je uit het zwembad of de zee komt onder zoet, chloorvrij water staan en spoel jezelf goed af.

Goed drogen
Het is bijna een zonde om je mooie badkleding nat en ineengepropt of, erger nog, in een plastic zak te laten liggen. Kledingstukken waar elastomeer in verwerkt is, drogen erg snel maar zon en verwarming maken de elastomeer zwakker. Laat je badkleding dus het liefst in open lucht en in de schaduw drogen. Gebruik alleszins nooit de droogkast.

Voorzichtig met (zonne)crèmes
In veel crèmes zitten stoffen die het materiaal van een badpak kunnen aantasten en doen verkleuren. Wees dus voorzichtig wanneer je je insmeert en probeer zoveel mogelijk te vermijden dat crèmes in contact komen met je badpak.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Pas op met betonranden van zwembaden, kiezelstenen en (grof) zand
Bij elastische badkleding is het zogenaamd pilling-effect normaal zo goed als uitgesloten. Pluist het materiaal toch, dan komt dat meestal door scherpe voorwerpen. Rotsen, ruwe zwembadranden, rieten stoelen en dergelijke ruwen de vezels op. Denk aan je badkleding zoals aan je panties en je zal automatisch de juiste zitplaats zoeken. Overigens kunnen ook niet uitgespoelde zandkorrels de stof beschadigen.

Wassen
Was je badpak met de hand in koud water met een zacht kleurwasmiddel, zeker wanneer het in contact is geweest met chloor en zonnecrème. Als je niet meteen de tijd hebt om je badpak grondig te wassen, is het belangrijk dat je het goed uitspoelt vóór je het laat drogen. Was je badpak nooit in de wasmachine, wat er ook aangegeven staat op het wasetiket. Dat zorgt enkel voor meer en snellere slijtage.

Na het wassen
Wring je badpak nooit uit maar laat het gewoon uitlekken buiten het bereik van de zon en directe warmte. Berg het ook nooit op wanneer het nog niet volledig droog is.

Nog een paar tips
Om contact met zonnecrème te voorkomen: smeer je een halfuurtje vóór je je badpak aantrekt in. Thermische baden en bubbelbaden zijn de grote schuldigen van het verkleuren van je badpak, omwille van de chemische producten en het warme water. Een simpel trucje: gebruik een ouder badpak voor het bezoek aan een kuuroord en pak met je nieuwe badpak uit aan het strand of het zwembad.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador