Je wasgoed beter drogen

Was drogen zorgt vaak voor vraagtekens. Laat ik de droogkast haar werk doen? Of kies ik voor wasdraadfris? En wat als het regent? We zetten de do's en dont's van was drogen op een rijtje.


Was drogen in de droogkast

Drogen met een droogkast heeft voor- en nadelen. Je krijgt je was eender wanneer snel droog, maar het proces doet je kledij sneller verslijten, kreuken en pluizen. Bovendien verbruikt een droogkast redelijk wat energie.
Wil je de droogkast gebruiken, kies dan voor een lage temperatuur en gebruik hem vooral in de daluren. Doe de trommel niet te vol, want je wasgoed het voldoende ruimte nodig om vlot te kunnen drogen. Grote stukken zoals lakens steek je beter niet in de droogkast omdat deze er zelden mooi egaal droog uitkomen. Wol en zijde hou je ook beter apart, omdat deze stukken langer nieuw blijven als ze aan de lucht gedroogd worden.
Items waar elastieken in verwerkt zitten, zoals sportbroeken, kan je beter uit de droger laten. De hete lucht zorgt ervoor dat ze hun elasticiteit verliezen.

Je wasgoed drogen aan de lucht

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Met het Belgische weer in het achterhoofd, is het slim je wasgoed op een droogrekje te drogen in plaats van op de wasdraad. Op die manier kan je snel je rekje binnen zetten op het ogenblik dat het begint te regenen. Indien mogelijk, plaats je het rekje wel best buiten. Je was ruikt dan heerlijk fris. Let wel op dat je je was niet in de felle zon te drogen hangt, want dan kunnen de kleuren verbleken. Bovendien is op deze manier drogen helemaal gratis!

Wil je niet alleen beter drogen, maar ook slimmer wassen, kijk dan hier!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador