Linnen

Linnen

Linnen is een sterke, vormvaste stof die je makkelijk zelf kunt onderhouden. Als je de volgende tips in acht neemt, blijft je linnen kledij lang mooi.


Reinig linnen met een goed wasproduct

Kies een degelijk product om je linnen te wassen. Wit linnen blijft fris met wasmiddelen die optisch blauwmiddel bevatten. Deze wasproducten zijn echter niet geschikt voor gekleurd linnen. Denk er ook aan dat gekleurd linnen net als katoen kleur kan afgeven tijdens het wassen. Je wast het bij de eerste wasbeurten dus best apart. Zo blijft de kleur ook langer mooi. Bevat het leidingwater in je streek veel kalk, dan gebruik je best een wasverzachter, zeker voor donkere kleuren.

De juiste wastemperatuur voor linnen

Als je linnen in de wasmachine stopt, dan is wassen op 40 graden meestal voldoende. Wit linnen mag gewassen worden op 95 graden tenzij het etiket anders vermeldt. Was je linnen met de hand, dan doe je er goed aan het kledingstuk kort te wassen en niet te laten weken.

Linnen wordt snel droog

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Stop linnen kleding niet in de centrifuge of de droogtrommel want die kunnen de vezels ernstig beschadigen. Hoe dan ook droogt linnen van nature snel. Als je een linnen kledingstuk uit de wasmachine haalt, rek het dan eerst een beetje uit en breng het in vorm. Zo voorkom je dat de stof gaat krimpen.

Heet strijken is de boodschap

Linnen strijkt het makkelijkst als het nog vochtig is. Is de stof al vrij droog, dan kan je die nog glad krijgen met een stoomstrijkijzer. Om glimmende plekken te vermijden, strijk je linnen kledij langs de binnenkant. Gebruik steeds een zeer heet strijkijzer.

Wit linnen houdt van zonlicht

Linnen is erg gevoelig voor zonlicht. Daarom mag je gekleurd linnen niet in de zon laten drogen. Wit linnen dat verkleurd is, heeft dan weer wél baat bij het zonnetje. Het linnen gedurende enkele dagen buiten laten drogen kan wonderen doen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador