Problemen met gekleurd wasgoed

Problemen met gekleurd wasgoed

Kleur is op een aantal plaatsen uitgelopen. Andere kledingstukken in de was hebben die kleur opgenomen, ofwel de originele kleur, ofwel een element ervan zoals de blauwe kleurelementen uit een paars kledingstuk.


Oorzaak: kleur loopt uit als de wastemperatuur te hoog is ingesteld. Hoe voorkomen? Lees altijd aandachtig de wasinstructies op het etiket van de fabrikant.
Hoe voorkomen? Sorteer je was in vier hoopjes: witte, lichtgekleurde, gekleurde en fijne was.

Oorzaak: de kleurstof in het kledingstuk is niet kleurvast en vraagt speciale behandeling.
Hoe voorkomen? Twijfel je? Test de kleurvastheid uit voor je het kledingstuk in de wasmachine stopt. Niet kleurvast? Was het dan apart. Behandeling: Je kan de originele kleur soms herstellen als je het kledingstuk opnieuw verft.

Een ander punt: kledij ziet er afgedragen uit
Oorzaak: opgedrukte tekeningen of tekst kunnen worden weggeveegd of raken beschadigd door de wrijving van wassen en dragen.
Hoe voorkomen? Keer elk bedrukt kledingstuk binnenstebuiten voor je het in de wasmachine stopt. Zo beperk je tegelijk dat de opdruk afslijt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Een ander punt: kleurvlekken op donker wasgoed
Oorzaak: er zit te veel wasgoed in je machine.
Hoe voorkomen? Vermijd overlading van de machine. Zo vermijd je dat niet volledig opgelost poeder of tabletresten zich vastzetten op delicaat kleurgevoelig wasgoed.

Lees ook andere vaak voorkomende wasproblemen:

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

lili2102

lili2102

gemeld

ik steek altijd uit voorzorg een een zakdoekje bij de was die kleuren die uitlopen opslorpt .werkt zeer goed en is het zakdoekje niet verkleurd gebruik ik het nog eens .zo kan ik alle kleuren door elkaar wassen .maar donker en wit doe ik wel appart.

  • melden
cricket31

cricket31

gemeld

Idd, ik heb het voorgehad. Jongste zoontje zijn lieverlingskleur is geel en had een gele tshirt gekocht met blauwe print, zijn tshirt was geel/blauw geworden, was afschuwelijk, ik had het niet omgekeerd. Bedankt voor de tip

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador