Slim wassen

Slim wassen

Ook al kies je voor de beste wasmiddelen, er zijn van die rotvlekken die je niet van de eerste keer kan wegwassen. Dan maar de vlekkentrukendoos opentrekken… Als je vlekken juist voorbehandelt, is het probleem vaak al voor de helft opgelost!


Wees hardnekkige vlekken van tevoren te slim af!

Ook al kies je voor de beste wasmiddelen, er zijn van die rotvlekken die je niet van de eerste keer kan wegwassen. Dan maar de vlekkentrukendoos opentrekken… Als je vlekken juist voorbehandelt, is het probleem vaak al voor de helft opgelost!

Lijm

Gebruik nagellakremover (behalve op synthetische stoffen zoals acetaten). Was het kledingstuk daarna volgens de instructies op het etiket.

Deo

Behandel max. 10 minuten voor met Dash Vlekverwijderaar Gel (laat niet indrogen!). Was daarna volgens de instructies op het etiket.

Babyvoeding

Week minstens twee uur in warm water met Dash wasmiddel. En was daarna volgens de instructies op het etiket.

Balpen of viltstift

Week de vlek een nachtje in koud water met Dash vloeibaar wasmiddel. Was daarna volgens de instructies op het etiket. Oude vlekken kan je betten met een beetje nagellakremover (niet geschikt voor synthetische stoffen). Was daarna zoals gewoonlijk.

Bier

Behandel vooraf met Dash vloeibaar wasmiddel en was daarna op de temperatuur die het etiket aanbeveelt. Bet hardnekkige vlakken met een oplossing van 1 deel azijn (azijnzuur) en 4 delen water, en spoel grondig uit. Een alternatief: voorbehandeling en wasbeurt met Dash Vlekverwijderaar volgens de instructies op het etiket.

Rode biet/zwarte bes/koffie/thee/wijn

Week de vlek een uurtje in koud water en was daarna met Dash poeder. Gebruik geen vloeibaar of kleurwasmiddel. Een alternatief: voorbehandeling en wasbeurt met Dash Vlekverwijderaar volgens de instructies op het etiket.

Bloed

Spoel een bloedvlek onmiddellijk weg met koud water en was met Dash volgens de instructies op het etiket. Geef oudere en hardnekkige vlekken een voorbehandeling met Dash Vlekverwijderaar en week ze daarna twee uur in water met Dash. Was daarna volgens de instructies op het etiket.

Boter/bakolie/vet/lippenstift/ margarine/mascara/schoensmeer/ zonnebrandcrème

Behandel vooraf met Dash vloeibaar wasmiddel en laat een uur weken. Was daarna op de hoogst toegestane temperatuur die op het etiket van de fabrikant staat.

Kaarsvet

Schraap het kaarsvet weg en leg de stof tussen twee vellen vloeipapier of keukenrol. Strijk met een warm strijkijzer over de achterkant van de stof. Was daarna volgens de instructies op het etiket.

Kauwgom

Maak de kauwgom hard: steek het kledingstuk in een zak en leg die in de diepvriezer of leg er een ijspak op. Verwijder zoveel mogelijk kauwgom met de hand. Behandel voor met Dash Vlekverwijderaar Gel en was dan volgens de instructies op het etiket.

Chocolade/chocoladepudding/ room/ei/gras/ijsroom/jam/mayonaise/ melk

Behandel voor met Dash Vlekverwijderaar Gel. Was daarna volgens de instructies op het etiket.

Cayennepeper/curry/mosterd

Zet te week in een oplossing van water met Dash. Was daarna met Dash poeder volgens de instructies op het etiket.

Vlekken op hemdkragen/manchetten/ondergoed

Geef een voorbehandeling met Dash Vlekverwijderaar Gel. Was daarna met Dashpoeder volgens de instructies op het etiket.

Roestvlekken

Deze vlekken zijn moeilijk te verwijderen van fijne stoffen zoals wol of zijde. Besprenkel andere stoffen met zout en pers er wat citroensap over. Laat de vlek een nacht weken en geef dan een normale wasbeurt. Of gebruik een vlekverwijderaar voor hardnekkige vlekken en was daarna volgens de instructies op het etiket.

Modder

Laat de modder drogen en schraap hem zoveel mogelijk weg. Behandel voor met Dash Vlekverwijderaar Gel en was daarna met Dash poeder op de hoogst toegelaten temperatuur.

Nagellak

Gebruik nagellakremover of aceton (niet op synthetische stoffen!). Was daarna volgens de instructies op het etiket.

Verf

Spoel vlekken van latex op basis van water, acrylverf, emulsie en schoolverf onder de kraan, terwijl de verf nog nat is. Was daarna volgens de instructies op het etiket. Olieverf of vernis? Wrijf eerst over de vlekken met white spirit of een speciale verfborstelreiniger. Was daarna volgens de instructies op het etiket.

Petroleum Jelly

Behandel voor met Dash Vlekverwijderaar Gel. Was daarna volgens de instructies op het etiket.

Teer en olie

Verwijder de teer of olie zo veel mogelijk. Maak de rest zachter met wat margarine of boter. Wrijf weg met een proper doekje. Behandel vlekresten met een speciaal reinigingsproduct voor teer. Was daarna volgens de instructies op het etiket.

Tomaat/ketchup/sauzen

Leg een uur te week in koud water. Behandel voor met Dash Vlekverwijderaar en was daarna met Dash wasmiddel én Dash Vlekverwijderaar volgens de instructies op het etiket.

Urine

Leg te week in koud water en was met Dash wasmiddel volgens de instructies op het etiket. Je kunt ook eerst een voorbehandelen met Dash Vlekverwijderaar en daarna gewoon wassen volgens de instructies op het etiket.

Braaksel

Verwijder zo veel mogelijk braaksel onder stromend koud water. Behandel voor met Dash Vlekverwijderaar Gel. Was daarna volgens de instructies op het etiket.

Tip:

je kunt een vlek het makkelijkst volledig verwijderen wanneer je ze in koud water laat weken voor ze de kans krijgt om zich vast te zetten in de stof.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Vlekkenwijzer

Vlekkenwijzer

Vlekkenwijzer

Een hardnekkige chocoladevlek? Nagellak gemorst? Of sporen van zonnemelk op je bikini? Dankzij de juiste behandeling krijg je de vlekken vaak van de eerste keer uit je kleding. We serveren onze beste vlekkenweetjes.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Wassen als een pro

Wassen als een pro

Wassen als een pro

Veranderde je lievelingsjurk in een poppentruitje? Of verpestte één roze sok je hele witte was? Dankzij deze tips word je een instant wasexpert.

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.