Spendeer extra tijd met je familie

Spendeer extra tijd met je familie

Heb je goede voornemens voor dit jaar? Meer tijd doorbrengen met de familie is altijd een goed idee. We lezen hier hoe we dat best aanpakken.


We zijn ervan overtuigd dat “de was beter doen” of “meer tijd nemen om de was te doen” niet op je lijstje van goede voornemens stond. Waarschijnlijk dacht je eerder aan wat meer tijd doorbrengen met familie, of extra tijd maken om dingen te doen waar je van houdt. Laat ons dus hier enkele tips doornemen!

Als vrouw, mama, echtgenote én vriendin hebben we haast geen tijd meer voor onszelf. Stond je er al eens bij stil hoeveel tijd je besteedt aan werk, huishouden, studeren, opvoeden, je kinderen en jezelf? Wat valt je op wanneer je hierover nadenkt? Inderdaad, we spenderen niet voldoende tijd aan de zaken die we belangrijk vinden. Laat ons het jaar beginnen door nieuwe dingen te doen, en door tijdrovende zaken simpeler te maken.

Houd het einddoel steeds voor ogen. Je moet je leven gemakkelijk maken zodat je ten volle kan genieten van je gezin. Gemak en comfort staan daarom erg hoog op het verlanglijstje.

Zorg voor een notitieboekje waar je alle dagelijkse en wekelijkse schema’s in opschrijft. Ook checklists, agenda van de familieleden en to-do’s kan je hierin opnemen. Leg dit boekje ergens centraal in huis zodat iedereen zijn bijdrage kan doen.

Kom elke week samen met het hele gezin. Alle belangrijke gebeurtenissen en klusjes kunnen op dit moment dan tezamen worden besproken. Op die manier is iedereen op de hoogte van de gang van zaken en zijn er geen onaangename verrassingen.

Doe het niet allemaal alleen. Van zodra iemand zijn of haar hulp wenst aan te bieden, laat het toe!

De was doen is simpel. Verminder de tijd dat je spendeert in het huishouden en gebruik een efficiënt wasmiddel dat je was weer stralend maakt na de eerste wasbeurt!

Hopelijk hielpen deze tips. Heb je echter bijkomende ideeën? We horen ze graag!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Wat is er leuker dan zélf je maaltijd samenstellen: vul en smul van je pitabroodje met reepjes vlees, verse groenten en een lepel knoflooksaus.

Verrassingsbrood én champagne

Verrassingsbrood én champagne

pain-surprise

Snijd de hoed van het brood en 1 cm van de korst onderaan. Gebruik een mes met een lang en fijn lemmet om het kruim rondom los te snijden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow