Sta open voor meer familie evenementen

Sta open voor meer familie evenementen

Hier lees je enkele tips om familiefeestjes zonder stress te ervaren en optimaal te genieten van de tijd die we met onze familie doorbrengen.


Zeg maar “nee” tegen alle stress die komt kijken bij een familiebezoek, en leer snel in dit artikel hoe je het meeste haalt uit familiemomenten. Neem dus al afscheid van die organisatieproblemen!

Familievieringen zijn aangenaam. Ze zijn plezierig, met verschillende generaties onder één dak die over van alles en nog wat praten en tijd met elkaar doorbrengen. Lekker eten, frisse drankjes en mensen die je graag ziet. Deze bijeenkomsten moeten dus plezierig zijn in plaats van stressvol. Enkele tips zijn steeds handig om het meeste te halen uit zo’n familiefeest.

Houd het klein

Nodig enkel zoveel mensen uit dat je tafel aankan, tenzij je een cocktailfeestje geeft en iedereen kan genieten van een borrelhapje. Een thema-avond laat ook toe meer mensen te onthalen, waar iedereen bijvoorbeeld op zitzakken plaatsneemt met een groot buffet in het midden.

Het menu blijft simpel

Maak één of twee van je favoriete gerechten (want die maak je natuurlijk het beste, en serveer daarnaast dingen die gemakkelijk voor te bereiden zijn. Kies een lekker hoofdgerecht en plan daar rond allerlei kleinere hapjes. Heb je een gast dat af en toe graag eens pocht over zijn of haar kookkunsten? Misschien kan deze persoon de voorbereiding van het voorgerecht wel voor zijn rekening nemen!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Roep versterking in

De kinderen en je wederhelft staan altijd wel gereed om een handje te helpen indien nodig. Het dekken van de tafel, schoonmaken, muziek uitkiezen en decoreren, dat zijn allemaal zaken die je niet zelf hoeft te doen. Door een vriend of vriendin van de kinderen uit te nodigen kan je zelfs wat extra motivatie toevoegen!

Direct schoonmaken

Hou een kom bij de hand waar je etensresten in kan doen. Zo hoef je ook minder heen en weer te lopen naar de vuilnisbak. Ook een reserve afwasbak met sopwater helpt je om gemakkelijk glazen en borden te laten weken zodat alles veel sneller afgewassen kan worden. Doe de vaat dan ook meteen na het familiefeest, zodat je van alle karweien verlost bent op het einde van de avond. De vaatwasser helpt je uiteraard ook wanneer je je wilt ontspannen.

Opvolgen

Maak leuke goodie bags als afscheidsgeschenkje. De dag erna kan je iedereen eens bellen of sms’en en vragen of ze het leuk vonden. Feedback en tips kan je altijd gebruiken om het de volgende keer nog beter te doen. Geniet dus van de complimenten die je zal krijgen, maar luister ook aandachtig naar wat je kan verbeteren.

Tip van Dash

Na het organiseren van zo’n feestje denk je misschien dat je enkele bevlekte kledingstukken om zeep hebt geholpen. Geen paniek, draai ze binnenstebuiten en laat het zware werk aan Dash over.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer