Tips voor een vlekke(n)loos kinderfeestje

Tips voor een vlekke(n)loos kinderfeestje

Cadeautjes uitpakken, spelletjes, dansen, eten én snoepen. Zin in meer geeft je tips voor een vlekke(n)loos kinderfeestje!


Lange boterhammen

Begin het feestje nu eens niet met cake of taart, maar met boterhammen. Geen gewone, maar lange boterhammen! Vraag de bakker om het brood in de lengte door te snijden en klaar ben je. De kids kunnen hun boterham versieren met pindakaas, jam, hagelslag, smeerkaas, kokosbrood of hartig beleg. En voordat ze die boterham hebben versierd én opgegeten, ben je zo een half uur verder. Tip: dek de tafel met wit damastpapier (te koop bij o.a. Blokker). Dan heb je meteen een activiteit voor na het eten; het maken van een supergrote tafelkleedtekening voor de jarige.

Cadeautjes uitpakken

Het uitpakken van cadeautjes is zóóóóó spannend, dat dit voor veel opwinding zorgt. Je kunt het 'uitpakfestijn' in goede banen leiden door er een spel van te maken, waar alle kinderen een rol in hebben. Zo voorkom je chaos en dat sommige cadeautjes niet in een stuk uit de verpakking komen. Twee tips:

  • Zet de kinderen in een kring op de grond, met de jarige Job of Jet geblinddoekt in het midden. Laat om de beurt een kind de jarige op de rug tikken en met een verdraaide stem zeggen: "Tik, tik wie ben ik?" Als de naam goed geraden wordt, dan mag de tikker zijn of haar cadeautje geven en de jarige het uit kan pakken. Met deze variant gegarandeerd een hoop gegiechel en gelach!
  • De jarige mag de pakjes zoeken, de vriendjes en vriendinnetjes mogen warm of koud roepen om de jarige te helpen de pakjes te vinden.

Dansen is een feestje!

Ballondansen is een lollig spelletje voor een kinderfeestje. Vooral jongens vinden dit leuk. Hoe werkt het? Iedereen bindt een ballon aan een touwtje om zijn enkel, het liefst over de sok of broek. Probeer elkaars ballon kapot te trappen terwijl je danst. Als de muziek stopt krijgt iedereen die nog een hele ballon heeft een punt. Zet de muziek weer aan voor de volgende ronde. Wil je een iets rustiger variant? Doe dan de dierendans. Steeds als de muziek stopt moeten de kinderen een dier nadoen. En er zijn genoeg varianten op dit spel: doe een boom, circusartiest of sporter na.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Textiel versieren

Laat de kids hun eigen katoenen rugzak versieren, die ze na het feestje natuurlijk mee naar huis mogen nemen. Tip: gebruik geen textielverf, maar textielstiften (verkrijgbaar bij de hobbywinkel). Werk in groepjes van 3 zodat je ze kunt helpen en voorkomt dat je huis of hun kleding een grote kleurplaat wordt. Laat de andere kinderen buiten spelen (zaklopen of skippyballenrace), uiteraard onder begeleiding van een andere volwassene. Behalve rugzakjes kun je ook blanco schortjes, handpoppen, sleutelhangers, schoudertassen, knikkerzakjes, toilettas of andere katoenen artikelen versieren.

Tip: maak van vuilniszakken schorten voor de knutselende feestgangers. Knip een gat voor het hoofd en 2 gaten voor de armen. Mouwen opstropen en tekenen maar!

Snoepen én spelen!

Bij een kinderfeestje horen ook lekkere dingen. Maak het jezelf niet te moeilijk, bedenk wat de kids lekker vinden. Wat dacht je van een patatje, maar dan niet van aardappel, maar van reepjes cake? In plaats van mayonaise doe je een toefje slagroom in het bakje. Liever ketchup of satésaus? Kan ook: aardbeienjam of chocoladesaus.

Tip: haal een paar echte patatbakjes bij de snackbar bij jou in de buurt. Dat maakt het helemaal af! Van snoepen kun je natuurlijk ook een spel maken, bijvoorbeeld snoephappen of nog leuker snoep memory. Leg setjes van 2 snoepjes klaar, denk aan kikkertjes, banaantjes, gummybeertjes, dropjes of kersensnoepjes. Verstop de snoepjes apart onder lege plastic bekertjes. Wie een setje omdraait mag het in zijn of haar eigen bekertje bewaren.

Tip: leuk meegeefcadeautje voor na het kinderfeestje: een ballon met rijstsnoepjes die ze thuis mogen lekprikken. Gezichtje erop tekenen en klaar!
Geen vlek te gek!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador