Tips voor wasdag

Tips voor wasdag

Het lijkt soms wel alsof er niet genoeg uren in een dag zijn! Of je nu onderweg bent om allerlei boodschappen te doen, de kinderen van school moet halen of richting een belangrijke meeting op kantoor vertrekt. De was doen moet dus in jouw drukke agenda passen wil je nog een beetje 'me time' hebben.


Deze handige wastips zorgen er niet enkel voor dat je kleding effectief gewassen wordt, maar stroomlijnen alles ook zodat je er zeker van kan zijn dat jouw favoriete kleedje en de sportkleding van de kinderen klaar zijn wanneer jij wilt!

Handige manden
Gebruik waszakken en -manden om je vuile kleding op orde te brengen zodat je het direct in de machine kunt gooien.

 • Laat ieder gezinslid hun eigen wasmand versieren met textielverf of permanente stiften. Ze zullen er zo naar uitkijken om hun eigen wasmand te gebruiken dat ze spontaan de was in de mand gooien in plaats van op de grond te laten slingeren.
 • Bespaar tijd door een wasmand in de badkamer te plaatsen zodat alle gebruikte handdoeken op dezelfde plaats liggen en klaar om rechtstreeks de wasmachine in te gaan op wasdag.
 • Hang een zak in de bijkeuken of het washok voor spullen die gemaakt moeten worden. Zo kan je een kledingstuk dat gerepareerd moet worden uit de zak grijpen zodra je een extra momentje hebt, of gewoon wachten tot de zak vol is en hem afgeven bij de hersteldienst.
 • Bevestig wat wasknijpers aan iedere wasmand en laat je gezin zien hoe ze deze op kleding kunnen bevestigen om vlekken aan te geven.

Sokoplossingen
Door bergen kleding graven op zoek naar die ene verloren sok kan even frustrerend zijn als een speld in een hooiberg zoeken. Bespaar jezelf de stress met deze tips die ervoor zorgen dat je kleinste items niet hopeloos verloren raken in de was.

 • Bewaar veiligheidsspelden in de buurt van de wasmand en speld vuile sokken samen zodra je ze uitdoet. Zo blijven ze in een paar terwijl je ze wast en droogt.
 • Hang losse sokken aan een prikbord in het washok zodat je direct kan zien of je hun maatje gevonden hebt.
 • Geef ieder gezinslid een wasnetje voor delicate spullen waar ze hun vuile sokken en ondergoed in kunnen doen. Stop de wasnetjes simpelweg in de wasmachine en al die kleine stukken blijven bij elkaar.

Washeld
Met je kleding netjes gesorteerd wordt het makkelijk om een wasmachine op te zetten zodra je een momentje hebt.

 • Doe telkens een klein beetje. Probeer je week op te delen en iedere dag een was te doen.
 • Als je kleding hebt die koud gewassen moet worden of niet in de droogkast kan, teken dan een tekentje op de etiketten met een merkstift. Zo zijn ze makkelijker te herkennen en hoef je niet de kleine lettertjes van ieder etiket te lezen voordat je een was doet.
 • Bespaar tijd door extra flessen of dozen wasmiddel en wasverzachter in huis te hebben. De was zal sneller klaar zijn als je niet eerst naar de winkel hoeft te gaan.
 • Je kleding op 30 graden wassen met Ariel geeft niet enkel een schitterend schoon resultaat, maar bespaart ook nog eens energie

Vers gevouwen
De was stopt niet bij de droger. Met deze tips kan je je kleding gesorteerd en georganiseerd opbergen.

 • Plastieken opbergkistjes zijn een geweldig manier om je lades op te delen. Gebruik ze om lichte en donkere sokken te scheiden of T-shirts van onderhemdjes.
 • Breigoed ophangen kan ervoor zorgen dat het uitrekt. Berg truien dus altijd in een diepe lade op met een blokje cederhout om de motten weg te houden.
 • Tijdens de zomer kan je je ladekast uitruimen door winterkleding in een kast of onder je bed op te bergen.

Net gestreken
Kleding op kapstokken hebben net zoveel zorg nodig als die in ladekasten. Met deze tips houd je het overzicht in je kledingkast zodat je garderobe kreukvrij en klaar om te dragen blijft.

 • Bewaar extra kapstokken in het washoek om kreukgevoelige stukken op te hangen zodra ze uit de droger komen.
 • Gebruik gestoffeerde kapstokken zodat fijne stofjes zoals zijde of satijn niet van je kapstok af glijden.
 • Een superslimme en eenvoudige manier om je kast op te ruimen is al je kapstokken in één richting te draaien. Als je iets draagt draai je de kapstok de andere kant uit. Na zes maanden geef je alles weg waarvan de kapstokken nog steeds in die eerste richting uitstaan.

Sneller en efficiënter wassen heeft alles te maken met een methode vinden die voor jou werkt. Pik dus gewoon een of twee van je favoriete wasdagtips uit het lijstje en verweef ze in jouw eigen routine. Zo breng je jouw systeem verder op punt zodat je meer tijd hebt om met de leuke dingen in het leven bezig te zijn.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Russische Plov

Russische Plov

Russishe Plov

Dit eenpansgerecht is een soort pilau of pilaf schotel uit Oezbekistan.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Top tips om binnen je was te drogen

Top tips om binnen je was te drogen

Top tips om binnen je was te drogen

Je was buiten laten drogen doet je was ze heerlijk ruiken en helpt ook nog eens besparen op de maandelijkse energiefactuur. Maar wat op regenachtige dagen? Volg deze tips over hoe je je kleding binnen kunt laten drogen, zelfs als je geen droogkast hebt.

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow
Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016