Top tips om binnen je was te drogen

Top tips om binnen je was te drogen

Je was buiten laten drogen doet je was ze heerlijk ruiken en helpt ook nog eens besparen op de maandelijkse energiefactuur. Maar wat op regenachtige dagen? Volg deze tips over hoe je je kleding binnen kunt laten drogen, zelfs als je geen droogkast hebt.


1. Investeer in een goed droogrek
Droogrekken kan je in alle soorten en maten vinden in de supermarkt en andere winkels. Als je vaak wast koop je er best een paar zodat je altijd voldoende ruimte hebt om je was te laten drogen. De meeste droogrekjes kan je gewoon opvouwen en opbergen als je ze niet gebruikt.

Als je iets steviger en blijvend wilt dan zijn waslijnen en hangende wasrekken ideaal, zeker als je hier de ruimte voor hebt. Ze werken met een systeem op katrolletjes die aan het plafond bevestigd zijn, zodat je was omhoog gehesen kan worden tijdens het drogen. Je kan ze in allerlei maten krijgen, ze zijn van hout en gietijzer gemaakt en zijn ontzettend handig als je iedere week bergen was moet verzetten.

2. Plaats je was ergens warm en doorgelucht
Als je een permanent bevestigd rek overweegt, denk dan aan de keuken of het balkon als je deze hebt. Warme plaatsen waar de lucht circuleert zorgen voor een goede luchtstroom rond je kleding. Als je een verplaatsbaar rek hebt, plaats dit dan voor warmtebronnen zoals de verwarming of de oven.

3. Draai je was regelmatig om
Verander regelmatig de positie van de drogende kledingstukken over het rek zodat ieder stuk evenveel frisse lucht krijgt. Zo vermijd je uitgerekte hoekjes en zichtbare randen van kapstokken en droogrekken in je kleding. Laaghangende stukken hebben langer nodig om te drogen, dus plaats hier de kleinere dingen zoals ondergoed en sokken, en verplaats ze naar boven wanneer de bovenste items droog zijn.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Doe je was 's ochtends vroeg
Als je je was 's ochtends doet en uithangt dan zou het tegen de avond droog moeten zijn dankzij het licht en de warmte die je huis afgeeft tijdens de dag. 's Avonds laat wassen betekent dat de natte was waarschijnlijk de hele nacht in de machine blijft liggen (geef eerlijk toe: je bent zeker al eens vergeten de was uit te hangen!).

5. Hang je goede kleding op kapstokken
Waarschijnlijk hang je nette overhemden en kleedjes toch op kapstokken in de kast, dus waarom doe je het niet onmiddellijk? Je bespaart jezelf weer een extra klusje en je voorkomt kreukels en 'drooglijnen' in je kleding.

Nog een tip: als je de kapstokken aan deuren en stoelen hangt, heb je weer meer ruimte vrij op je droogrek voor andere kleren.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

petras17

petras17

gemeld

Mijn was droog ik in de winter boven bij mijn verwarmingsketel ,twee vaste rekjes en voor hemden en t'shirts heb ik een kledingrek gekocht van een winkel die uitverkocht daar heb je super veel plaats aan om kapstokken aan te hangen. Op deze manier vlug droog en minder strijkwerk.

  • melden
lindje

lindje

gemeld

Was drogen op cv met de frisse geur van Lenor en op een uurtje droog....wel 1x omdraaien en een pluspuntje is dat je minder moet strijken als je het netjes ophangt! Dus mensen zonder droogrek en regenachtige dagen...hang het op de cv.

  • melden

willy

gemeld

Drogen de was zo lang mogelijk buiten , en nu in november als het niet regent ook buiten en dan verder op wasrek

  • melden
amber108

amber108

gemeld

hier wordt ook veel op kapstokken gehangen,droogt sneller en minder strijkwerk :)

  • melden
Debbie

Debbie

gemeld

ik doe dit al jaren

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!