Voordat je gaat schoonmaken, moet je het verschil weten tussen gevaren en risico's

Voordat je gaat schoonmaken, moet je het verschil weten tussen gevaren en risico's

Wat zouden we moeten doen zonder de geweldige schoonmaakproducten die ons helpen ons huishoudelijke werk sneller en efficiënter voor klaar te krijgen? Het is allemaal te danken aan geweldige chemische formules die de klus klaren. Maar weet je eigenlijk of de chemische stof die je gebruikt ook gevaar of risico voor je oplevert?


Hoewel deze producten veilig voor gebruik zijn na langdurige, zware tests en door de eenvoudig te volgen instructies en duidelijke etiketten, zijn er verschillende niveaus van 'gevaar' en 'risico'. Dus wat de veiligheidskenmerken van chemische ingrediënten betreft, is het belangrijk om de precieze betekenis te begrijpen van de terminologie die wordt gebruikt. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld de termen "gevaar" en "risico" alsof ze onderling uitwisselbaar zijn, maar in feite hebben deze woorden zeer verschillende betekenissen!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

GEVAAR betekent:
De manier waarop een object of een situatie schade kan veroorzaken aan de gezondheid en/of het milieu

x

BLOOTSTELLING:
De mate waarop de persoon die de schade mogelijk ondervindt, is blootgesteld aan, of effecten ondervindt van het gevaar

=

RISICO
De kans dat er daadwerkelijk een schadelijke situatie optreedt

Voor het beheren van risico's houden fabrikanten van producten die gebruikmaken van chemische ingrediënten rekening met de conclusies van de risicobeoordelingen bij de ontwikkeling van hun formules. Op basis van deze conclusies bepalen ze hoe het risico kan worden verminderd, en communiceren ze naar klanten en eindgebruikers de relevante informatie over het veilige gebruik van het product en de geschikte maatregelen die zij moeten nemen om het risico te beperken. Deze informatie wordt doorgegeven via verschillende kanalen, waaronder de website van de fabrikant, de klantenservicelijn en het etiket of de verpakking van het product zelf.

Dus lees voordat je gaat schoonmaken de etiketten op de producten die je gebruikt zorgvuldig door, zodat je weet wat je kunt verwachten en wat je moet doen als je in aanraking komt met de chemische stof.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador