Voordat je gaat schoonmaken, moet je het verschil weten tussen gevaren en risico's

Voordat je gaat schoonmaken, moet je het verschil weten tussen gevaren en risico's

Wat zouden we moeten doen zonder de geweldige schoonmaakproducten die ons helpen ons huishoudelijke werk sneller en efficiënter voor klaar te krijgen? Het is allemaal te danken aan geweldige chemische formules die de klus klaren. Maar weet je eigenlijk of de chemische stof die je gebruikt ook gevaar of risico voor je oplevert?


Hoewel deze producten veilig voor gebruik zijn na langdurige, zware tests en door de eenvoudig te volgen instructies en duidelijke etiketten, zijn er verschillende niveaus van 'gevaar' en 'risico'. Dus wat de veiligheidskenmerken van chemische ingrediënten betreft, is het belangrijk om de precieze betekenis te begrijpen van de terminologie die wordt gebruikt. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld de termen "gevaar" en "risico" alsof ze onderling uitwisselbaar zijn, maar in feite hebben deze woorden zeer verschillende betekenissen!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

GEVAAR betekent:
De manier waarop een object of een situatie schade kan veroorzaken aan de gezondheid en/of het milieu

x

BLOOTSTELLING:
De mate waarop de persoon die de schade mogelijk ondervindt, is blootgesteld aan, of effecten ondervindt van het gevaar

=

RISICO
De kans dat er daadwerkelijk een schadelijke situatie optreedt

Voor het beheren van risico's houden fabrikanten van producten die gebruikmaken van chemische ingrediënten rekening met de conclusies van de risicobeoordelingen bij de ontwikkeling van hun formules. Op basis van deze conclusies bepalen ze hoe het risico kan worden verminderd, en communiceren ze naar klanten en eindgebruikers de relevante informatie over het veilige gebruik van het product en de geschikte maatregelen die zij moeten nemen om het risico te beperken. Deze informatie wordt doorgegeven via verschillende kanalen, waaronder de website van de fabrikant, de klantenservicelijn en het etiket of de verpakking van het product zelf.

Dus lees voordat je gaat schoonmaken de etiketten op de producten die je gebruikt zorgvuldig door, zodat je weet wat je kunt verwachten en wat je moet doen als je in aanraking komt met de chemische stof.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer