Voordat je gaat schoonmaken, moet je het verschil weten tussen gevaren en risico's

Voordat je gaat schoonmaken, moet je het verschil weten tussen gevaren en risico's

Wat zouden we moeten doen zonder de geweldige schoonmaakproducten die ons helpen ons huishoudelijke werk sneller en efficiënter voor klaar te krijgen? Het is allemaal te danken aan geweldige chemische formules die de klus klaren. Maar weet je eigenlijk of de chemische stof die je gebruikt ook gevaar of risico voor je oplevert?


Hoewel deze producten veilig voor gebruik zijn na langdurige, zware tests en door de eenvoudig te volgen instructies en duidelijke etiketten, zijn er verschillende niveaus van 'gevaar' en 'risico'. Dus wat de veiligheidskenmerken van chemische ingrediënten betreft, is het belangrijk om de precieze betekenis te begrijpen van de terminologie die wordt gebruikt. Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld de termen "gevaar" en "risico" alsof ze onderling uitwisselbaar zijn, maar in feite hebben deze woorden zeer verschillende betekenissen!

GEVAAR betekent:
De manier waarop een object of een situatie schade kan veroorzaken aan de gezondheid en/of het milieu

x

BLOOTSTELLING:
De mate waarop de persoon die de schade mogelijk ondervindt, is blootgesteld aan, of effecten ondervindt van het gevaar

=

RISICO
De kans dat er daadwerkelijk een schadelijke situatie optreedt

Voor het beheren van risico's houden fabrikanten van producten die gebruikmaken van chemische ingrediënten rekening met de conclusies van de risicobeoordelingen bij de ontwikkeling van hun formules. Op basis van deze conclusies bepalen ze hoe het risico kan worden verminderd, en communiceren ze naar klanten en eindgebruikers de relevante informatie over het veilige gebruik van het product en de geschikte maatregelen die zij moeten nemen om het risico te beperken. Deze informatie wordt doorgegeven via verschillende kanalen, waaronder de website van de fabrikant, de klantenservicelijn en het etiket of de verpakking van het product zelf.

Dus lees voordat je gaat schoonmaken de etiketten op de producten die je gebruikt zorgvuldig door, zodat je weet wat je kunt verwachten en wat je moet doen als je in aanraking komt met de chemische stof.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

kalkaanslag

kalkaanslag

Geschreven door kimwe een lid van Zin in meer,16 april 2015

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

100% georganiseerd

100% georganiseerd

100% georganiseerd

Nu is die mooie zomer wel echt voorbij. School en werk zijn weer herbegonnen. Dus het is opnieuw alle hens aan dek. Mét de bijbehorende korte dagen en lange to-dolijstjes. Stress? Adem rustig in en lees verder.

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

Watermeloen gazpacho

De meeste mensen kennen de ziektebestrijdende eigenschappen van antioxidanten. Ze bevatten nuttige stoffen die cellen beschermen tegen schade die doo...

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels

Zo maak je dip-dye houten lepels
6

Kleurrijke beschilderde houten lepels, vorken en spatels brengen kleur in iedere keuken. Erg handig ook als je allergieën of speciale dieetnoden hebt, want dan het erg belangrijk zijn om te weten welke kleur lepel je waarvoor gebruikt. Nog leuker is dat het ongeveer net zoveel tijd kost om je lepels te versieren als om lunch klaar te maken.

You have already participated to this slideshow