Voorkom wascatastrofes!

Voorkom wascatastrofes!

Een rode sok tussen je witte lakens… we moeten geen tekening bij het wasresultaat maken zeker? Maar weet je ook waarom je was verkleurt? En waarom sommige stoffen er blijkbaar gevoeliger voor zijn dan andere? Onderzoek leert dat kleuroverdracht en delicate stoffen de oorzaak zijn.


Kleuroverdracht

Veel kleurstoffen zijn niet kleurvast als je een waspoeder gebruikt dat bleekstoffen bevat. De kleuren kunnen dan verbleken of een andere kleurschakering krijgen. Maar ook de wastemperatuur kan een boosdoener zijn! Een te hoge temperatuur kan ervoor zorgen dat kleurstoffen uit een kledingstuk in het waswater vloeien, en zo de rest van de was aantasten. Als je echt op veilig wilt spelen, test je het best de kleurvastheid van tevoren: sprenkel wat warm water op een onzichtbaar plekje (bv. de binnenkant van een kraag of zoom) en druk dit met een warm strijkijzer even samen tussen twee stukjes witte stof.

Let op met delicate stoffen

Wol en zijde zijn erg gevoelig voor aanvallen met enzymen. Dat komt omdat deze natuurvezels eigenlijk proteïnen zijn. Sommige enzymen in courante wasproducten kunnen die vezels beschadigen. Kies voor je delicate weefsels dus een zacht wasproduct, want dat bevat geen enzymen.

Neem je voorzorgen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wasongelukjes kan je makkelijk voorkomen door je was zorgvuldig te sorteren en hem dan aan het juiste wasmiddel toe te vertrouwen. Voor een witter wasresultaat gebruik je een wasmiddel met zuurstofbleekmiddel zoals Dash poeder. Voor je kleurwas moet je een wasmiddel gebruiken zonder zuurstofbleekmiddel, zoals Dash vloeibaar maar geen Dash poeder. En onthoud goed: witte en gekleurde kledingstukken samen in de machine stoppen is om problemen vragen!

Slimme was- en sorteertips

  • Was je jeans binnenstebuiten. Dat beschermt naden en plooien tegen verbleken en voorkomt blekere kreuken door wrijving.
  • Keer wollen truien en sweatshirts binnenstebuiten om pluizen te vermijden.
  • Gebruik een wasmand met onderverdelingen of meerdere manden om je vuile was meteen te sorteren. Zo kan je ook je kinderen stimuleren om hun kamer netjes te houden.

Aanverwante artikelen:
Vlekken verwijderen, een koud kunstje

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Wasmiddel

Dash met een vleugje Lenor, vloeibaar

Dash

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Binnenkort meer info over dit product

bij aankoop van 1 Dash vloeibaar product met een vleugje Lenor

Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador