Waarom moet ik felle kleuren eerst gescheiden wassen?

Waarom moet ik felle kleuren eerst gescheiden wassen?

Je bent vast ook al eens van vakantie teruggekomen met kleren en doeken. Vooral stoffen uit Zuid-Amerika en kleren uit het Verre Oosten hebben prachtige kleuren en motieven. Maar het onheil slaat toe als het water in de wasmachine achtereenvolgens blauw, groen en rood kleurt. En er niets meer overblijft van je mooie vakantieherinnering.


Eerst een handwasje

Om dat te vermijden, moet je even de tijd nemen en elk kledingstuk eerst apart op de hand wassen. Handgemaakte kleren uit Azië bijvoorbeeld zijn meestal niet kleurvast. Week elk kledingstuk apart in een emmer lauw water van maximaal 30°C. Voeg er per emmer een soeplepel azijn en twee handen grof zout aan toe en laat alles één nacht weken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Spoel 's morgens de kleren uit met lauw water tot het water helder wordt. Alle keren daarna kun je de kleren wassen met een wasmiddel voor gekleurde was, dan houden ze hun mooie felle kleuren.

Wat zijn jouw tips om je felgekleurde kleding stralend te houden?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tientallen tips voor een schonere was!
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy