Waspoeder, vloeibaar wasmiddel, pods, … Ken jij de verschillen?

Waspoeder, vloeibaar wasmiddel, pods, … Ken jij de verschillen?

De wasmachines blijven evolueren en intussen vind je ook al héél wat verschillende wasproducten op de markt. Maar welk wasmiddel kies je nu het best? Je hebt klassiek poeder, vloeibaar wasmiddel, oplosbare pods en meer! Zie jij soms door het bos de bomen niet meer? Geen nood! Zin in meer legt je haarfijn uit wat het verschil is tussen de verschillende soorten wasmiddel en waarvoor je ze gebruikt.


1. Waspoeder: ideaal voor witte was

Wie poeder gebruikt, mag rekenen op het vertrouwde propere resultaat. Dit product gaat vlekken echt te lijf. Vooral voor extra vuile was, kookwas en witte was is het aan te raden aan poedervormig wasmiddel te gebruiken.

Enerzijds heb je poeder voor witte was. Door toevoeging van bleekmiddel verliest het wit zijn schoonheid niet. Daarnaast bevatten poedervormige wasmiddelen voor witte was optische bleekmiddelen die het ultraviolette licht uit daglicht terugkaatsen als blauw licht. Euhm, wat? Klinkt misschien moeilijk, maar dat wil eigenlijk gewoon zeggen dat je witte was er frisser én stralender uitziet. Dankzij de anti-vergrauwingsmiddelen zal het losgemaakte vuil niet opnieuw in de kleding trekken. Ariel Original Waspoeder is een product waar je écht op kan rekenen voor je witte was.

Anderzijds vind je in de supermarkt ook poedervormige wasmiddelen voor gekleurde was. Ook dit product zorgt ervoor dat de kleuren langer blijven stralen. Heb je al gehoord van het waspoeder van Ariel speciaal voor kleur? Ariel Colour Waspoeder reinigt de kleding grondig waardoor vlekken verdwijnen en kleuren behouden worden. Ook zwarte kleding was je met dit product.

2. Vloeibaar wasmiddel: geschikt voor alle wasjes

Het grootste voordeel van vloeibare wasmiddelen? Dit product hoeft niet op te lossen waardoor het snel zijn werk doet. Zelfs wanneer je wast op een kort programma, blijven er geen resten achter op de kleding. Top! Daarnaast is vloeibaar wasmiddel erg makkelijk in gebruik. Een voorbeeld van een vloeibaar wasmiddel is Ariel Vloeibaar dat je voor verschillende soorten wasjes kan gebruiken. Het is erg goed voor het voorbehandelen van vlekken, voor de handwas of voor standaard wasprogramma’s in de machine. Bovendien maakt het je kleding al schoon vanaf 30 graden.

Ariel PODS 3in1

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

3. Vloeibaar wasmiddel in tabletvorm: geen druppel wasmiddel gaat verloren

Als je vloeibaar wasmiddel gebruikt, kan er in sommige wasmachines wasmiddel verloren gaan in de leidingen. Dan komt het product niet in contact met je kleding en wordt er wasmiddel verspild. Maar daar is een oplossing voor! Maak kennis met de tabs of de voorgedoseerde formule voor je was. De Ariel Excel Tabs gaan rechtstreeks naar het hart van de was om daar hun werk te doen. Bovendien gaat er geen drup wasmiddel verloren.

Tabs zijn ook erg makkelijk in gebruik. Je hoeft niet liggen knoeien met een doseerdop, maar je plaatst het product achterin op de bodem van de trommel. Het wasgoed erbovenop en go! Heb je ook al eens gehoord van de Ariel 3in1 PODS? Dit is het eerste wasmiddel met 3 compartimenten. De 3 ingrediënten hebben elk een eigen werking: de was wordt schoon, vlekken worden verwijderd en de kleding gaat stralen. Driewerf hoera!

4. Wasgels: voor een schone was bij lage temperatuur

Een gel gebruik je voor wasjes op lage temperatuur, want al vanaf 15 graden doet dit product prima z’n werk. Daarnaast zijn wasgels een héél stuk geconcentreerder, waardoor je er minder van nodig hebt. Da's dus beter voor je portemonnee en voor het milieu. Win-win!

5. Wolwasmiddel: speciaal ontwikkeld voor wol

Wol is zacht én lekker warm. In de winter is het dan ook een echt plezier om jezelf in een wollen trui te wurmen. Maar hoe hou je wol even soepel en hoe maak je deze stof weer schoon? Er bestaan speciale wasproducten voor wol. En we raden je wel echt aan om zo’n wolwasmiddel te gebruiken. Wolwasmiddelen zijn extra zacht voor natuurlijke vezels zoals wol, zijde en kasjmier. Bovendien doet een wolwasmiddel prima z’n werk bij koude temperaturen, aangezien je wol meestal koud moet wassen (of op het handwasprogramma).

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

jostvd

gemeld

Ik zweer bij pods. Snel en makkelijk, geen geknoei meer.

  • melden
woroma

woroma

gemeld

voor de echt vuile was gebruik ik nog het liefst poeder, daarnaast ook de vloeibare variant. Pods gebruik ik zelden omdat ze vrij duur zijn.

  • melden

tarara

gemeld

zeer tevreden met de pods

  • melden
LynnM

LynnM

gemeld

Ik nam Gel tot over een paar maand (gebruikte ik teveel ban) en dan ben ik naar pods gegaan, nu pods zijn makkelijk in gebruik maar redelijk duur, de frisheid van de was met pods heb ik minder dan met gel! Ik ga nu over naar poeder misschien heeft dit meer effect. Ik hoorde dat poeder beter is voor de machine?!

  • melden

Annew88

gemeld

Ik heb eigenlijk nog nooit pods getest, maar misschien moet ik er bij mijn volgende bezoek aan de supermarkt toch eens meebrengen om te testen...

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!