Wassen als een pro

Wassen als een pro

Veranderde je lievelingsjurk in een poppentruitje? Of verpestte één roze sok je hele witte was? Dankzij deze tips word je een instant wasexpert.


• Sorteer je was volgens kleur en materiaal. Donkere kleuren krijgen hun eigen stapel, en ook je lichtgekleurde stukken hou je bij elkaar. Hou zeker ook je witte stukken altijd apart om witter dan wit te wassen. Nieuwe kleding was je in het begin beter apart, omdat die vaak nog wat kleurstof afgeeft. Fijne materialen, zoals kasjmier en zijde, was je volgens de voorschriften op het etiket.

Een kwalitatief wasproduct is duurder in de aankoop, maar goedkoper in verbruik. Gebruik ook de juiste dosering: door te veel te gebruiken, belast je het milieu nodeloos. Het 'wasmaatje', de slimme dop die boven op de fles zit, helpt je daarbij.

Fijne kledingstukken in delicate stofjes zoals zijde, satijn en wol was je het best in een afsluitbaar waszakje. Net als stukken met klittenband. Zo geraken ze niet beschadigd in de zwierende wastrommel.

Ruikt je wasgoed niet zo fris na het wassen? Dan zit er misschien schimmel in de trommel. Giet een kopje azijn in het vakje voor het wasproduct, en laat de lege machine op de hoogste stand draaien.

Hang gekleurde kleding niet in de zon te drogen, want dat kan de kleuren aantasten. Zoek een winderig plekje in de schaduw. Soms is wassen ook niet echt nodig. In dat geval kun je kleren ook opfrissen met een textielverfrisser, of door ze buiten te laten luchten.

Jeans of T-shirts met een speciale bedrukking was en strijk je beter binnenstebuiten. Zo blijven de tekening en de kleuren langer mooi.

Laad je wastrommel niet té vol, want dan blijft het wasgoed vuiler achter. Kan je hand nog dwars in de trommel bovenaan, dan is het goed.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

lindje

lindje

gemeld

Je kan best een truitje van wol wassen met je andere kledij op 30 * maar steek deze dan in een netje....zo blijft alle was zoals het was😉

  • melden
Leentjeskat

Leentjeskat

gemeld

Ik doe bijelke was een doekje van Dr. Bekmann (vuil- en kleurvanger); geen doorlopende kleuren en een stralende propere was!

  • melden
Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Vlekkenwijzer

Vlekkenwijzer

Vlekkenwijzer

Een hardnekkige chocoladevlek? Nagellak gemorst? Of sporen van zonnemelk op je bikini? Dankzij de juiste behandeling krijg je de vlekken vaak van de eerste keer uit je kleding. We serveren onze beste vlekkenweetjes.

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Broccoliburgers

Oogsten de groene boompjes maar matig succes op het bord, verwerk ze dan eens tot een burger. Meng met aardappels, voeg er een handvol kruiden aan to...

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Linnen

Linnen

Linnen

Linnen is een sterke, vormvaste stof die je makkelijk zelf kunt onderhouden. Als je de volgende tips in acht neemt, blijft je linnen kledij lang mooi.

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Frittelle di Riso

Deze zoete rijstbeignets zijn een traditie in Toscane, zeker op de naamdag van de Heilige Sint Jozef, 19 maart.