Wassen en opbergen: linnen mooi wit houden

Wassen en opbergen: linnen mooi houden

Zin in het mooi proper houden van linnen ? Dit zijn tips om nare verrassingen te vermijden wanneer je linnen kleren uit de kast haalt!


Linnen is stevig materiaal, het verliest zijn vorm niet en is makkelijk in onderhoud. Voor elke stof (zijde, katoen), moet je een paar onderhoudskneepjes kennen. Lees de volgende tips goed door, zodat je je linnen kleren mooi kunt houden.

Was linnen met het juiste wasmiddel

Linnen was je met een product van goede kwaliteit. In een woord, je hebt dus een goed wasmiddel nodig! Om wit linnen mooi fris te houden, gebruik je een wasproduct met een bleekmiddel erin. Maar dat is totaal af te raden voor gekleurd linnen.

Pas op: gekleurd linnen kan, net als katoen, tijdens het wassen zijn kleur verliezen, vandaar dat het beter is het de eerste keren apart te wassen. Zo behoudt het ook beter zijn kleur. Als het leidingwater in jouw gemeente veel kalk bevat, gebruik dan een goede wasverzachter, en vooral voor de donkere kleurwas.

Was je linnen op de juiste temperatuur

Als je alleen maar linnen in de machine wast, is een 40-gradenprogramma al voldoende. Linnen kan op 95 graden gewassen worden (behalve als het op het etiket anders staat aangegeven). Behalve als er veel vlekken zitten op het linnen of als het zijn frisse kleur wat kwijt is, bespaar je met een lage temperatuurprogramma ook energie. Als je linnen met de hand wast, doe het dan kort en zet niet in de week.

Voor proper en subtiel geparfumeerd huislinnen gebruik je natuurlijk Lenor Unstoppables.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Linnen droogt snel

Laat je linnen kleren niet in de droogtrommel drogen, want dat kan de vezels ernstig beschadigen: bovendien zullen ze er helemaal gekreukt uitkomen! Linnenstof droogt vrij snel. Wanneer je linnen kleren uit de wasmachine haalt , rek ze dan even uit en herstel de vorm. Een broek, bijvoorbeeld, kun je uithangen op een rekje of aan de draad hangen. Zo voorkom je dat de stof gaat krimpen.

Je linnen proper houden: warm strijken!

Linnen is makkelijker te strijken wanneer het nog vochtig is. Als de stof al droog is, kun je ze glad krijgen met het stoomstrijkijzer. Om te vermijden dat er glans in de stof komt, strijk je je linnen kleding best op de achterkant van de stof. En altijd met een heet strijkijzer.

Als je linnen kleren liever niet strijkt, laat ze dan drogen nadat je ze met de hand goed plat hebt gestreken, wacht tot ze helemaal droog zijn, plooi zorgvuldig en berg ze platgestreken in de kast op.

Wit linnen houdt van de zon

Omdat linnen heel gevoelig is aan zonlicht, laat je gekleurd linnen nooit in fel licht drogen. Maar een kort zonnebad is daarentegen juist heel goed voor wit linnen dat een beetje geel is uitgeslagen. Als je wit linnen vergeeld is in de kast, kun je wonderen verrichten door het een paar dagen buiten te laten drogen.

En jij, wat zijn jouw tips om je linnen in de kast mooi proper en geurend te houden?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer