Wasverzachters doen veel meer dan je was verzachten!

Wasverzachters doen veel meer dan je was verzachten!

Lekker donzige handdoeken, een was die lentefris ruikt… daarvoor alleen al zou je een wasverzachter gebruiken. Maar eigenlijk doet die veel meer dan dat. Energie besparen bijvoorbeeld. Had je dat gedacht?


De voordelen in een notendop:

  • minder statische elektriciteit
  • minder kreuken
  • betere beschermingen tegen kleurverbleking bij een volgende wasbeurt
  • kortere droogtijd
  • makkelijker strijken

Hoe werkt een wasverzachter?

In het waswater hebben stoffen een negatieve lading aan de oppervlakte. Wasverzachters bevatten positief geladen oppervlakte-actieve stoffen. Tijdens de laatste spoelbeurt hecht de wasverzachter zich aan de stof vast en brengt er een gladde laag op die zacht aanvoelt.

Hoe gebruik je een wasverzachter?

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Voeg wasverzachter toe vóór je de was opzet. De wasverzachter blijft in de verdeler zitten.
  • Bij de laatste spoelbeurt vloeit er water door het verdeelbakje. De wasverzachter vloeit via het afvoerbuisje naar de wasmachine. Er vloeit ook water weg langs de achterkant van het verdeelbakje.
  • Er blijft een zuigeffect actief in het verdeelbakje, zodat het aan het einde van de wascyclus volledig droog is en klaar voor de volgende lading.
  • Voeg nooit meer wasverzachter toe dan het maximumniveau! Dan loopt die meteen in de wastrommel en remt die de werking van het wasmiddel af. Bovendien heb je dan geen wasverzachter meer over voor de laatste spoelbeurt.

TIP: hou het verdeelbakje proper!

Spoel het verdeelbakje regelmatig uit met warm water en schrob het eventueel met een tandenborstel. Zo voorkom je dat het afloopbuisje verstopt raakt.

Aanverwante artikels
Vlekken verwijderen een koud kunstje

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Tientallen tips voor een schonere was!
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador