Ontdek de ECOCLIC® Dash verpakking


Thuis
3/04/2023

Ontdek de ECOCLIC® verpakking - de NIEUWE duurzame, gebruiksvriendelijke en kindveilige Dash verpakking

 

Na jaren van ontwikkeling door wetenschappers van Dash is het nieuwe ECOCLIC®-verpakking ontstaan, waarvoor octrooi is aangevraagd. Dit innovatieve product belichaamt de volgende generatie verpakkingen voor wasmiddelcapsules: een kartonnen verpakking die niet alleen veilig is voor kinderen, maar ook nog eens gemakkelijker te gebruiken is voor volwassenen.
Het nieuwe kartonnen verpakkingsmateriaal is niet alleen FSC1-gecertificeerd, maar ook volledig recyclebaar. Het bevat ten minste 70% gerecyclede vezels, waardoor u het gemakkelijk kunt integreren in uw huishoudelijke papierinzamelingssysteem. Bovendien levert deze innovatieve verpakkingsoplossing een enorme milieuwinst op: in Europa wordt jaarlijks tot wel 6.500 ton plastic bespaard2 - dat is het equivalent van 18 ton minder per dag!

Gecertificeerd kinderveiligheidssysteem

 

Bij Dash staat de veiligheid van kinderen voorop. Daarom hebben we het openingsmechanisme van de ECOCLIC®-verpakking  zo ontworpen dat het intuïtiever is voor volwassenen, terwijl de veiligheid van kinderen toch gegarandeerd blijft. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat kinderen niet bij de Dash PODS® in de box kunnen komen, dankzij het slimme ontwerp van de verpakking. Zo kunt u met een gerust hart uw wasmiddel gebruiken, wetende dat uw kinderen veilig zijn.
En omdat veiligheid ook betekent dat de verpakking na elk gebruik (opnieuw) moet worden gesloten, hebben de wetenschappers van Dash een duidelijke "klik" ontworpen om aan te geven dat de verpakking goed is gesloten.
Natuurlijk is het van groot belang dat de ECOCLIC®-verpakking altijd gesloten wordt bewaard en buiten het bereik van kinderen blijft. Bovendien heeft elke verpakking een unieke UFI-code van 16 karakters op de achterkant staan. Deze code maakt het voor medische diensten gemakkelijker om het product en de ingrediënten ervan snel te identificeren, zodat u in het geval van een ongeval met Dash PODS® snel en accuraat advies kunt krijgen. Kijk hier voor meer informatie over veiligheidsadviezen voor kinderen en Dash PODS®.

Toegankelijk voor iedereen - behalve kinderen

 

De ontwikkeling van de ECOCLIC®-verpakking was gericht op intuïtiviteit en inclusiviteit, zonder daarbij af te doen aan de veiligheid van kinderen. Voor Dash is de veiligheid van kinderen immers een belangrijke vereiste. Benieuwd naar de veranderingen die we hebben doorgevoerd om dit te bereiken? Lees hier meer over onze innovatieve verpakkingsoplossing.

Hoe werkt het?

 

De nieuwe Dash verpakking is inclusief en intuïtief te gebruiken voor volwassenen dankzij het ergonomische 2-knops openingssysteem. Dash heeft duidelijke en leesbare openingsinstructies ontworpen bovenaan de verpakking om ervoor te zorgen dat de doos gemakkelijk en comfortabel te openen is voor iedereen, inclusief mensen met handvaardigheid, visuele en/of cognitieve beperkingen.De ECOCLIC® Dash verpakking bevat ook twee revolutionaire functies aan de bovenkant om mensen met een visuele beperking te helpen: een tastbare markering en NaviLens technologie.

De voelbare markering op de bovenkant van de doos, in de rechterhoek, is door Dash ontwikkeld om blinde of slechtziende consumenten te helpen het product te herkennen: het wasmiddel.

Daarnaast opent de Navilens QR-code, indien gescand door de NaviLens telefoonapp, een audiobeschrijving van het product samen met grote, voor de telefoon leesbare tekst om te helpen begrijpen wat het product is en hoe dichtbij het is. De NaviLens-code is ontwikkeld door een Britse start-up en helpt al veel blinde en slechtziende consumenten.


Ga voor meer informatie over NaviLens naar www.navilens.com.

 

1FSC®-gecertificeerde goed beheerde bossen en andere gerecyclede materialen.

2Vergeleken met de huidige Dash PODS® plastic doosverpakkingen, gebaseerd op het verkochte volume van juli 2020 tot juni 2021 in het geografische gebied Europa, exclusief RUSLAND.

(Verpakking omvat primaire en secundaire verpakking)