Duurzaam wassen: een stap-voor-stap handleiding


Thuis
17/08/2021

Ieder van ons heeft een rol te spelen bij het beschermen en behouden van onze planeet - voor ons én voor toekomstige generaties. De uitdagingen rondom klimaatverandering lijken misschien te groot zijn om aan te gaan, maar de realiteit is dat we met kleine stappen een positieve impact kunnen hebben. Dash zet zich in om het bewustzijn over de ecologische voetafdruk van wasgoed te vergroten en, belangrijker nog, consumenten te helpen duurzamere keuzes te maken met formules die speciaal zijn ontworpen om thuis ons steentje bij te dragen.

Eerste stap: kouder wassen

De wasmachine is een van de meest energie-intensieve huishoudelijke apparaten. Aangezien het gemiddelde huishouden 100 was per jaar doet, is het goed om eerst te kijken naar de manier waarop we onze kleding wassen. Als het gaat om duurzaam wassen, is het verlagen van de wastemperatuur de belangrijkste factor bij het verminderen van de milieu-impact. Dash's Life Cycle Assessment (LCA) toont aan dat tot 60% van de ecologische voetafdruk van wasgoed afkomstig is van de gebruiksfase.

De "gebruiksfase" is het doen van de was in je huis - fysiek het wasmiddel gebruiken en je wasmachine aanzetten. De belangrijkste factor die bijdraagt aan de ecologische voetafdruk van de gebruiksfase is de temperatuur van het water in je wasmachine. Door deze temperatuur met slechts 10 graden te verlagen door te kiezen voor een koudere wascyclus, verminder je de CO2-uitstoot met 35%! Dit toont aan dat elke graad kouder een verschil maakt.

En door Pods te gebruiken, hoef je geen concessies te doen aan efficiëntie. De Dash Pods, de milieuvriendelijke keuze voor wassen, zijn speciaal ontwikkeld om de ultieme reinigingskracht in koud water te bieden, dankzij ons uniek, drievoudig systeem dat hardnekkige vlekken effectief verwijdert.

Stap twee: gebruik je milieuvriendelijke instelling

Veel wasmachines hebben een "eco"-functie, die de wastemperatuur automatisch naar kouder zet. De programma's van deze milieuvriendelijke wasmachines zijn vaak korter en verbruiken minder water, wat een groot voordeel is voor langdurig wasgoed. En de eco-stand is geschikt voor bijna alle soorten was. Terwijl je toch bezig bent, kun je je eigen milieuvriendelijke instelling activeren en overwegen om je douche temperatuur ook te verlagen en je haar wat koeler te wassen!

Stap drie: kunt u minder vaak wassen?

Om zo duurzaam mogelijk te zijn en je positieve impact te maximaliseren, kan je ook nadenken over hoe vaak je je kleding moet wassen. Het gemiddelde huishouden doet 100 wasbeurten per jaar, wat veel water en energie kost! Wacht bijvoorbeeld tot je een volle was moet kan draaien. Dit is een eenvoudige en effectieve manier om milieuvriendelijker te zijn.

Stap vier: vermijd de droger

Overweeg of het echt nodig is om de droger voor elke lading was te gebruiken. Milieuvriendelijk koud wassen, gecombineerd met drogen aan een waslijn, kan het energieverbruik aanzienlijk verminderen.

Zal het echt een verschil maken?

Ja! Door de wastemperatuur te verlagen van 40 ° C naar 30 ° C, kan je de CO2-uitstoot van de wascyclus tot 35% verminderen, of meer dan 3,5 miljoen ton CO2 per jaar. Dit staat gelijk aan meer dan 2 miljoen auto's van de weg per jaar. Kortom, sluit je bij ons aan om over te schakelen op koud.