Hoe blijft je witgoed wit?


Thuis
29/10/2019
Op zoek naar een makkelijke manier om de grijze tint in je witgoed om te toveren in helder wit? Zin in meer vertelt je er alles over.

Hoe bleek je witgoed in de wasmachine?

Sommige producten kunnen wonderen doen op elk type textiel als je ze samen met een doeltreffend wasmiddel gebruikt, zoals Dash Vloeibaar Stralend Wit:

  • Een eetlepel zuringzout (of oxaalzuur) ;
  • Een half kopje bicarbonaat ;
  • Een half kopje witte azijn ;
  • Het sap van een citroen ;
  • Een zakje bakpoeder.

Kies een van deze producten en vermeng gewoon met je gebruikelijke dosis wasmiddel. Laad niet te veel wasgoed in de wasmachine voor een optimale uitwerking van de producten.

Hoe bleek je witgoed in de handwas?

Je kunt allerlei producten gebruiken om je was met de hand te bleken. Het enige wat je nodig hebt is een wasteil en water. Voeg naar keuze koude melk (2 keer de hoeveelheid water), waterstofperoxide, stukjes citroen of citroensap toe en laat de was minstens een uur lang inweken. Spoel daarna je wasgoed uit en was het in de machine. Voor een nog beter resultaat combineer je de tips voor bleken in de handwas en de wasmachine!

Iedereen weet dat Marseillezeep goed is voor de huid. Maar deze harde natuurzeep kan je ook uit de brand helpen als witmaker! Was je witgoed geregeld met de hand in een sopje met Marseillezeep en houd het op natuurlijke wijze schitterend wit.

Hoe houd je witgoed wit?

Om deze speciale wasbeurten zo weinig mogelijk te moeten herhalen en je was op de lange termijn te beschermen, neem je de volgende gewoonten aan:

  • Lees zorgvuldig de etiketten in de kleding en kies het juiste wasprogramma met de juiste temperatuur : dat kan het behoud van de oorspronkelijke kleuren alleen maar ten goede komen;
  • Was wit en gekleurd wasgoed nooit samen in de wasmachine als je niet wilt dat je witgoed geel of grijs uit de machine komt: bonte was geeft haast altijd kleur af op witte was;
  • Laat je witte was in de zon drogen: dat levert een fris geurtje op en maakt hem witter dan wit;
  • Reageer snel bij ongelukjes en laat geen enkele vlek te lang indrogen: dat maakt het makkelijker om de vlek eruit te krijgen en de kleur te beschermen.

En jij, heb jij nog meer tips en advies voor het bleken van de witte was?

Zin in meer? Profiteer van aanbiedingen op de producten van je lievelingsmerken.