Hoe maak je altijd succesvol je wasmachine schoon?


Thuis
31/05/2023

Wil je graag schone en stralende kleding? Goed wassen is makkelijk! Je hoeft alleen maar deze gouden regels te volgen…

Ben je het zat om wasinstructie symbolen te ontcijferen, met je neus tegen het label van je blouse gedrukt, of om in het bezit te zijn van wit wasgoed dat roze is geworden? Ontdek onze onmisbare tips om wassen makkelijker te maken.

Onmisbare tips om goed te wassen

Nummer °1 : Voordat je de was doet, sorteer je het op kleur en wasinstructies. Je kunt de was verspreiden over de week om elk kledingstuk en textiel op de juiste temperatuur te wassen. Kwetsbare kleding op 40°C. Witte was op 60°C. Kleurenwas apart. Enzovoorts…

Nummer °2 : Kies een goed wasmiddel. Hiermee bespaar je geld en heb je schone was met minder producten.

 

Nummer °3 : Laat de was niet te lang liggen. In theorie moet je de was uit de trommel halen zodra deze klaar is, zodat het zijn frisse geur behoudt.

 

Nummer °4 : Kies voor een kort programma en een lage temperatuur voor licht vervuild wasgoed om energie en water te besparen.

 

Nummer °5 : Lees de wasinstructies nog eens goed door: als er staat "wassen met vergelijkbare kleuren", zorg er dan voor dat je het betreffende kledingstuk niet meer mengt met andere tinten. Niet alle kledingstukken passen goed bij elkaar!

 

Nummer °6 : Kies voor een wasmiddel dat speciaal is ontworpen om je kleding te beschermen en de kleuren te behouden. Ariel biedt bijvoorbeeld wasmiddelen aan die rekening houden met kleurverschillen

 

Vlekken, verkleuringen, geuren... Heb je de onmisbare tips gevolgd, maar is je wasgoed nog niet perfect? Ontdek onze extra tips om je wasgoed in specifieke gevallen nog beter te wassen!

 

Mijn was is niet "goed" gewassen... wat moet ik doen?

Tip nummer 1: Zitten er nog vlekken op je wasgoed? Wacht niet te lang voordat je het wast als je ziet dat het vies is. Voor hardnekkige vlekken, gebruik een voorwas & vlekkenverwijderaar.

 

Tip nummer 2: Als er nog wasmiddelresten op je wasgoed zitten: verminder de hoeveelheid wasmiddel. Controleer de waterdruk in je huis, als de druk te laag is, wordt de trommel niet goed geleegd en wordt het spoelen niet goed uitgevoerd. Overbelast de machine niet.

 

Tip nummer 3: Krijg je de deodorant vlekken niet weg... Laat het wasgoed een nacht weken met een vlekverwijderaar op basis van zuurstof of witte azijn, spoel goed uit en was het "normaal" volgens de instructies op het label.

Tip nummer 4: Ruikt je was niet lekker fris na het wassen met je favoriete wasmiddel? Dan is het tijd om je wasmachine eens grondig te reinigen. Want je wilt natuurlijk niet dat je schone was in een vieze machine terechtkomt! Zorg er daarom voor dat je wasmachine goed onderhouden wordt en dat er geen resten in de trommel achterblijven. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel en volg de aanbevolen frequentie op.

 

Hoe doe je dit? Draai een lege was op 60°C met een antibacterieel wasmiddel of een beetje bleekmiddel voordat je witte was doet. Maak ook de randen van de trommel en de binnenkant van de deur van de wasmachine goed schoon.

Wat zijn jouw gouden regels voor een perfecte schone was?


Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3