Hoe voorkom je witte zeepsporen en hoe krijg ik die weg?


Thuis
3/03/2020
Ook last van witte zeepsporen? Lekker in het Leven geeft je tips om deze weg te krijgen.

Hoe voorkom je witte zeepsporen?

Zie je witte zeepsporen op je kleding na het wassen? Dit is het gevolg van het overladen van je machine, waardoor waspoeder niet goed kan oplossen. Je kunt zeepsporen verwijderen door nog een keer extra te spoelen.

Teveel poeder? Nee, teveel was!

Als je sporen van waspoeder op je kleding vindt, is de kans groot dat je eerder te veel wasgoed in de machine stopte dan dat je te veel wasmiddel gebruikte. Voor een goed resultaat moet er genoeg water door de was stromen om het wasmiddel op te lossen. En je kledingstukken moeten de ruimte hebben om rond te slingeren. Bovendien slurpt veel was al het water op, zodat er minder water beschikbaar is om het waspoeder op te lossen. Je kunt dit verhelpen met een extra spoelbeurt.

Hoeveel kan er in de trommel

Het volume was dat in de machine kan, wordt vaak uitgedrukt in kg maar eigenlijk is dat misleidend. Volgend trucje is veel beter: laat een handbreedte ruimte tussen de lading wasgoed en de bovenkant van de wastrommel. Sommige wasmachineproducenten raden kleinere ladingen aan voor wasbeurten met andere dan katoenen stoffen. Zo geef je het wasgoed meer bewegingsvrijheid in de trommel. Zeker voor wol geven kleine ladingen betere wasresultaten.

Hoe raak je de vlekken kwijt?

Soms kan een overladen wastrommel blijvende kleurschade toebrengen, zeker wanneer je een wasmiddel met zuurstofbleekmiddel gebruikt. Maar gelukkig raak je doorgaands de witte vlekken kwijt wanneer je het wasgoed opnieuw wast zonder wasmiddel. En let er dan op dat je niet opnieuw teveel was is de machine stopt!

 

Heb jij tips om de juiste hoeveel was in je wasmachine te stoppen? Deel deze hieronder met ons.