Kleine stappen naar meer duurzaamheid


Thuis
14/05/2021

Wat betekent duurzaamheid eigenlijk?


We raken allemaal steeds meer gewend aan het gebruik van het woord "duurzaamheid", maar wat betekent het eigenlijk? Er zijn drie belangrijkste principes, of pijlers, van duurzaamheid, namelijk: sociaal, ecologisch en economisch, vaak aangeduid als "People, Planet & Profit".
Deze pijlers zijn natuurlijk met elkaar verbonden en kunnen op veel verschillende manieren worden opgevat. Bij Dash weten we dat we een impact kunnen hebben op de duurzaamheid van het milieu door elke dag duurzame wasgewoonten aan te leren om de planeet te helpen, zodat wij en de toekomstige generaties er langer profijt van kunnen hebben. Door het op deze manier te bekijken, kunnen we duidelijk de kleine, maar belangrijke stappen, zien die we elk kunnen nemen om een positieve invloed op ons planeet te hebben.

Hoe kunnen we allemaal een rol spelen?


Het is gemakkelijk om te denken dat duurzaamheid gewoon een te groot probleem is, waarbij kleine, individuele inspanningen niet echt een verschil maken. Maar dit is niet waar! In een tijd waarin we meer energie en natuurlijke hulpbronnen verbruiken dan ooit tevoren, met een wereldwijd energieverbruik dat de 15.000 Mtoe (miljoen ton olie-equivalent) nadert, zal het verminderen van het energieverbruik en bevordering van duurzame consumptie iets zijn waar we met z'n allen naar toe moeten leven.
Simpelweg gezegd is duurzaamheid afhankelijk van de gewoonten van miljarden mensen. Hoewel dit zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt, betekent het dat duurzaamheid op vele aspecten van het leven kan worden verbeterd, bijvoorbeeld van energiegebruik tot duurzame mode. Dit houdt in dat de mogelijkheden om persoonlijk een verschil te maken, voor het grijpen liggen.

Energie besparen om het milieu te helpen


Een manier waarop we allemaal per direct onze impact op het milieu kunnen beperken, is door thuis energie te besparen - bijvoorbeeld wanneer we onze kleding wassen. Wist je dat wanneer je de was doet, gemiddeld tot 60% van de CO2-voetafdruk in Europa afkomstig is van het verwarmen van het water?
Door gewoonweg de wastemperatuur van 40°C naar 30°C te draaien, verminder je de CO2-uitstoot met tot wel 35%. Daarbij als je energie bespaart en op koudere temperaturen wast, kun je nog steeds genieten van de uitstekende resultaten. Dash Pods zijn speciaal ontworpen om effectief te reinigen in koud water, waarbij lastige vlekken gemakkelijk worden verwijderd dankzij ons unieke, drievoudige surfactant systeem en onze duo-antivlek technologie.

We doen dit samen

We kunnen allemaal actie ondernemen om meer te leren over duurzaamheid en thuis ons steentje bijdragen aan een gezondere planeet door ons energieverbruik te verminderen. Het maakt echt een verschil! Hoewel de impact van één huishouden misschien beperkt lijkt, kan de gecombineerde vermindering van uitstoot door te wassen op koudere cycli over het algemeen een grote impact hebben.
Dash wil mensen bewust maken van de impact van dagelijkse gewoonten op de ecologische voetafdruk van wasgoed. Het verlagen van de wastemperatuur van 40°C naar 30°C kan de CO2-uitstoot van de wascyclus met maximaal 35% verminderen, wat neerkomt op >3,5 miljoen ton CO2 per jaar. Dit staat gelijk aan >2 miljoen auto's die per jaar van de weg worden gehaald. Je kunt hier meer lezen over hoe de ultieme schoonmaakkracht van Dash consumenten helpt om dit te doen, en beloven om samen met ons over te schakelen op kouder wassen.