Veelgestelde vragen over Dash Plantaardige Oorsprong*


Thuis
14/05/2021
Ontdek de antwoorden op de veelgestelde vragen over het wasmiddel Dash Plantaardige Oorsprong*.

V. Op welk vlak is Dash Plantaardige Oorsprong* vernieuwend?

A. Dash Plantaardige Oorsprong* is het eerste wasmiddel van Dash dat gemaakt is met 70% plantaardige actieve ingrediënten, in een formule die uitzonderlijke wasprestaties biedt onder verschillende omstandigheden.

V. Waarom bieden jullie een "plantaardig" wasmiddel aan?

A. Dash Plantaardige Oorsprong* is geen "plantaardig" wasmiddel, maar bestaat voor 70% uit actieve ingrediënten van plantaardige oorsprong. Dit zijn hernieuwbare ingrediënten die de gebruikelijke petrochemische ingrediënten vervangen. Onze ambitie is om op lange termijn alleen nog hernieuwbare of gerecycleerde materialen te gebruiken om al onze producten en verpakkingen te maken. Het is nog niet gelukt om dit doel te bereiken, omdat we de wasprestaties willen garanderen die jij verwacht van Dash wasmiddelen. Maar Dash Plantaardige Oorsprong* is zeker al een stap in de goede richting.

V. Wat maakt Dash Plantaardige Oorsprong* anders dan andere Dash wasmiddelen? Wat zijn de bijzonderheden in de formule?

A. Dash Plantaardige Oorsprong* is ontworpen om uitzonderlijke wasprestaties te garanderen met 70% plantaardige actieve ingrediënten. Om dit te doen, hebben we petrochemische ingrediënten geïdentificeerd die we kunnen vervangen door ingrediënten van plantaardige oorsprong. Gebaseerd op onze meest recente wetenschappelijke gegevens, bevat Dash Plantaardige Oorsprong* net de juiste hoeveelheid plantaardige ingrediënten voor een uitstekende werkzaamheid. We hebben er ook voor gekozen om geen enkele kleurstof op te nemen en alleen een lichte geur, samengesteld zonder de 26 meest voorkomende allergenen**, zodat onze klanten kunnen genieten van de aangename geur van schoon wasgoed.

V. Werkt Dash Plantaardige Oorsprong* echt net zo goed als Dash Vloeibaar Original?

A. Dash Plantaardige Oorsprong* garandeert de uitzonderlijke doeltreffendheid van Dash, met 70% van de actieve ingrediënten van plantaardige oorsprong. We onderwierpen Dash Plantaardige Oorsprong* aan dezelfde tests en het voldoet aan dezelfde normen als al onze andere Dash producten. Zo kunnen onze klanten onder alle omstandigheden rekenen op een onberispelijk wasresultaat, ook bij lage temperaturen en op korte wasprogramma’s.

V. Is Dash Plantaardige Oorsprong* op dieren getest?

A. Nee, Dash Plantaardige Oorsprong* is niet op dieren getest. P&G test haar producten en ingrediënten alleen op dieren als dit wettelijk verplicht is. Dit beleid is van toepassing op al onze internationale dochterondernemingen.

V. Kan je Dash Plantaardige Oorsprong* ook op lage temperatuur gebruiken?

A. Ja. De formule is ontworpen om een onberispelijke wasresultaat te leveren, ook op lage temperatuur en op korte wasprogramma’s. Zo bespaar je energie. Het overgrote deel van het energieverbruik van een wasmachine gaat naar waterverwarming. Door op 20°C te wassen spaar je geld en energie uit en blijft je kleding langer mooi.

V. Bestaat Dash Plantaardige Oorsprong* ook in waspoeder of wascapsules?

A. Dash Plantaardige Oorsprong* is alleen verkrijgbaar in een vloeibare versie.

V. Waarom is Dash Plantaardige Oorsprong* niet gemaakt met 100% plantaardige ingrediënten?

A. We hebben nog geen 100% plantaardige formule gevonden die de wasprestaties kan leveren die onze consumenten verwachten. Maar onze ambitie op lange termijn is om alleen nog hernieuwbare of gerecycleerde materialen te gebruiken om al onze producten en verpakkingen te maken. Dash Plantaardige Oorsprong* is al een veelbelovende stap in de goede richting.

V. Is Dash Plantaardige Oorsprong* volledig natuurlijk / bio / plantaardig?

A. Dash Plantaardige Oorsprong* bestaat voor 70% uit actieve ingrediënten van plantaardige oorsprong. We brengen Dash Plantaardige Oorsprong* niet op de markt als een "natuurlijk" of bio-wasmiddel. Onze prioriteit bij Dash Plantaardige Oorsprong* was om zoveel mogelijk petrochemische ingrediënten te vervangen door plantaardige ingrediënten, en tegelijkertijd uitzonderlijke wasprestaties te garanderen. Dit is de reden waarom dit product 70% plantaardige ingrediënten bevat. We werken nauw samen met de Roundtable on Sustainable Biomaterials (RSB) - een onafhankelijke internationale certificeringsinstantie - om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten van plantaardige oorsprong in de samenstelling van Dash Plantaardige Oorsprong* voldoen aan de strengste normen voor duurzame inkoop.

V. Welke ingrediënten in Dash Plantaardige Oorsprong* zijn plantaardig?

A. Dash Plantaardige Oorsprong* bevat 70% plantaardige (palm, suikerbieten, koolzaad) en natuurlijke ingrediënten die hernieuwbaar zijn, als vervanging voor petrochemicaliën. Hier vind je een overzicht van al onze ingrediënten.

V. Bevatten alle Dash producten ingrediënten van plantaardige oorsprong?

A. Alle Dash-producten bevatten ingrediënten van plantaardige oorsprong. Maar alleen Dash Plantaardige Oorsprong* bevat 70% ingrediënten van plantaardige oorsprong.

V. Komt de palmpittenolie die wordt gebruikt bij de productie van Dash Plantaardige Oorsprong* uit gecertificeerde duurzame bronnen?

A. De palmpittenolie die we gebruiken voor Dash Plantaardige Oorsprong* is afkomstig van bronnen die de "Mass Balance"-certificering hebben ontvangen van de RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil).

V. Wat is "Mass Balance"-certificering?

A. Het “Mass Balance”-certificaat wordt afgeleverd aan toeleveringsketens van palm- en palmpittenolie die, in een bepaald stadium, een olie die als duurzaam is gecertificeerd (d.w.z. van een gecertificeerde plantage) combineert met een niet-gecertificeerde olie. Het is momenteel erg moeilijk om gecertificeerde "Segregated" palmpittenolie te krijgen. Die olie komt voort uit een toeleveringsketen die van begin tot eind een strikte scheiding respecteert tussen gecertificeerde oliën en die van andere bronnen. Om ervoor te zorgen dat palmolie of palmpittenolie en andere derivaten op een ecologisch verantwoorde manier worden geproduceerd, is het nodig om de oorsprong te achterhalen van de verse trossen fruit waarvan ze afkomstig zijn. Het traceren van palmolie en palmpittenolie naar de bron kan erg ingewikkeld zijn. De toeleveringsketen is erg complex. Wereldwijd bestaat 40% van de ketens uit enkele miljoenen kleine boeren. Daardoor is het voor de sector heel moeilijk om de belanghebbenden te identificeren.

* 70% van de actieve ingrediënten zijn van plantaardige oorsprong.
** lijst SCCNFP / 0017/98

Gevaarlijk – Respecteer de gebruiksaanwijzing