Vlekken van zelfbruiner: hoe kom je ervan af?


Thuis
21/06/2023

Bruin worden is prima, maar oranje vlekken op je kleding niet. Hier zijn een paar tips en trucs om van zelfbruiner vlekken op kleding en beddengoed af te komen!

De zomer komt eraan en wil je als eerste een mooie bruine tint hebben? Of duurt de winter te lang en wil je jouw huid een oppepper geven? Zelfbruiner is de eenvoudigste oplossing om een gewenste bruine tint op je gezicht en lichaam te krijgen. Maar door wrijving van je kleding op je huid en transpiratie kun je je kleding of beddengoed bevlekken. Geen paniek, volg onze tips en adviezen om je kleding weer als nieuw te maken!

Basis tips

  • Plaats het kledingstuk niet in de droger en hang het niet in de zon totdat alle vlekken zijn verwijderd. Hoge hitte kan zelfbruiner vlekken permanent fixeren.

  • Denk eraan om de vlek cirkelvormig te wrijven, beginnend vanaf de buitenkant en naar binnen toe... we willen de vlek niet uitbreiden!

 

Zeepwater

 

Het klinkt eenvoudig, maar als de vlek nog vers is, kan zeepwater helpen. Spoel de vlek eerst aan de achterkant van de stof om de zelfbruiner maximaal te verwijderen. Gebruik koud water of bruisend water. Meng vervolgens een beetje Marseillezeep, of een paar druppels afwasmiddel met water, en dep voorzichtig op de vlek met een spons of doek gedrenkt in het mengsel. Was daarna je kleding met je gebruikelijke wasmiddel op het geschikte programma.


💡 Je kunt vlekverwijderaar op de vlek aanbrengen om er zeker van te zijn dat deze wordt geneutraliseerd.

 

 


Tandpasta

Ja, je hebt het goed gelezen! Pak je tandpasta en bedek de zelfbruiner vlek ermee. Laat het een paar minuten intrekken en wrijf vervolgens voorzichtig met je vingertoppen. Spoel af met helder water en was je kleding in de machine.

 

💡 Tandpasta is handig in geval van nood en kan ook lipstick- of inktvlekken verwijderen!

 

Glycerine

Glycerine is perfect voor delicate stoffen en bekleding, want het hoeft niet te worden uitgespoeld! Druppel een paar druppels glycerine op een schone doek en dep herhaaldelijk stevig op de vlek. Zorg ervoor dat je iets voorbij het vlekgebied gaat om kringen te voorkomen. Gebruik vervolgens een andere schone doek om het product zo veel mogelijk op te nemen. Voilà!


Waterstofperoxide

Waterstofperoxide heeft een krachtige blekende werking en is verkrijgbaar bij de apotheek. Let op, gebruik alleen de 3% oplossing! Doordrenk een doekje of een wattenstaafje - afhankelijk van de grootte van de vlek - met het product en dep het gebied, spoel vervolgens af met helder water. Was het kledingstuk ten slotte volgens de instructies.


💡 Voeg een halve kop baking soda toe aan je wasmiddel om je kleding weer stralend wit te maken!


Het verwijderen van zelfbruiner vlekken op kleding kan een uitdaging zijn, maar door snel te handelen en de juiste producten te gebruiken, kun je het uiterlijk van je kleding herstellen en lelijke vlekken voorkomen. Met onze tips heb je een mooie bruine tint op je huid en blijven je kleren als nieuw!


Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3