Waarom probeer je niet kouder te wassen met Ariel?


Thuis
17/09/2021

Sinds zijn ontstaan aan het einde van de 19e eeuw is waspoeder er altijd in geslaagd te innoveren om zich te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van het desbetreffende tijdperk. Om zeker te zijn van de doeltreffendheid van het wasmiddel, zijn de meesten onder ons geneigd wasmiddel toe te voegen, de cyclustijd te verlengen of de temperatuur van de was te verhogen. Toch zijn deze schijnbaar onschadelijke acties vaak nadelig voor de planeet. Wist je dat in Europa tot 60% van de CO2-voetafdruk van het wasmiddel afkomstig is van de wastemperatuur?*

Het merk Ariel laat zich leiden door de wetenschap en zet zich voortdurend in om de milieu-impact van zijn producten te verminderen met behulp van innovatie. Tijdens een levenscyclusanalyse van wasmiddelen hebben wij bepaalde momenten in het dagelijks leven ondervonden waarop kleine veranderingen kunnen worden doorgevoerd die een positief effect op het milieu hebben. Als iedereen in Europa op een lagere temperatuur zou wassen, daalt de CO2-uitstoot met wel 3,6 megaton per jaar. Dat komt overeen met 2 miljoen auto's minder op de weg!**

Om je in staat te stellen om koudere temperaturen te kiezen en op een meer verantwoorde manier te wassen, bieden de Ariel Pods een uitstekende reiniging vanaf de eerste wasbeurt, zelfs bij lage temperaturen. Dankzij Pure zym, een gepatenteerd, gemakkelijk biologisch afbreekbaar reinigingsenzym, wordt de vuil, dat tot in het hart van de vezel zit, gereinigd.

Pure zym is een enzym gebaseerd op zeewier dat diep reinigt en hardnekkige vlekken verwijdert die anders geurtjes zouden kunnen veroorzaken. Deze ontdekking is het resultaat van een sterk wetenschappelijk partnerschap tussen Newcastle University en Ariel.


Hoe werkt het?

Uit ons onderzoek blijkt dat stoffen bevuild kunnen worden met "kleverig vuil" dat bestaat uit vuil op de huid, zoals zweet en talg. Hoewel ze met het blote oog niet zichtbaar zijn, werken ze, als ze niet volledig worden verwijderd, als vuilmagneten en geven ze je kleding geleidelijk een dof uiterlijk en onaangename geuren.
Pure zym werkt als een soort katalysator die dit zeer kleverige vuil tijdens het wassen afbreekt, het losmaakt van de stofvezels en het reinigingsproces versnelt, zodat de kleding schoon, fris en hygiënisch vlekkeloos wordt.

 

Dus, zelfs als je je kleding op een kouder programma wast, zal het resultaat uitmuntend zijn. Wacht dus niet langer, doe iets voor de planeet, verlaag je wastemperatuur!

*Vereenvoudigde levenscyclusanalyse, gebaseerd op Europese gemiddelden.
**Illustratie van een verlaging van de wastemperatuur van 40°C naar 30°C, uitgedrukt in totale Europese CO2-besparing.