3 x Power voor je ochtendritueel!


Welzijn
11/05/2021
Bevangen door de ochtendblues? Maak dan gebruik van deze pittige powerchecklist en start de dag vol energie.

1. POWERSTART: Met het juiste been uit bed
Een verkwikkend schoonheidsslaapje doet wonderen voor je humeur, gezondheid en huid. Slaap dus voldoende, maar ook niet te veel, anders raakt je bioritme helemaal in de war. Om 's morgens extra fris uit bed te stappen, word je best op natuurlijke wijze gewekt. Denk aan licht(therapie), natuurgeluiden of je favoriete deuntje op de achtergrond. Wake me up, before you go go...

2. POWERSMILE: Lach je tanden bloot
Wist je dat een verzorgd gebit je allergrootste troef is? Volgens een studie van Oral-B zijn mooie, witte tanden voor 77% van de vrouwen en 64% van de mannen het belangrijkste kenmerk van een verzorgd uiterlijk. Ze krikken je zelfvertrouwen
op en zorgen dat je met een stralende glimlach door het leven stapt. Poets je nog met een manuele tandenborstel? Dan is maart dé maand om de grote overstap te maken. Met meer dan 30.000 bewegingen per minuut poetsen elektrische tandenborstels je gebit immers een pak grondiger. En dat in vier stappen:
1. Zet de elektrische tandenborstel met tandpasta onder een kleine hoek van 45 graden op het tandoppervlak net over de tandvleesrand.
2. Oefen weinig druk uit en ga van tand naar tand. Houd de borstel telkens enkele seconden stil op je tand of kies, de borstel maakt zelf de
nodige poetsbewegingen.
3. Reinig vervolgens de binnenkant en het kauwvlak van je tanden en kiezen.
4. Na het poetsen spoel je de borstelkop af en laat je hem even drogen.

3. POWERFOOD: Eet en drink gezond
Wie gezond en gevarieerd eet, gaat vrolijker door het leven. Begin de dag altijd met een energierijk ontbijt. De spijsvertering gaat werken, je lichaam komt op gang en de slaap verdwijnt. Op het menu voor de rest van de dag:
• Veel groenten en fruit zodat je voldoende vitamines opneemt. Avocado's, olijven en bananen zijn echte energiebommen.
• Dierlijke proteïnen zoals vis, vlees, gevogelte en eieren.
• Complexe koolhydraten bezorgen je een langdurige energieboost. Kies tijdens je vieruurtje voor havermoutpap of muesli met noten en gedroogde vruchten.
• Water! Tot anderhalve liter per dag. Energiedrankjes en koffie kun je beter mijden. Ze zijn al na een uur uitgewerkt en geven je daarna zelfs een vermoeider gevoel. Een kopje thee of een kom soep kan wel.