Behandeling en voorkomen van een slechte adem

Behandeling en voorkomen van een slechte adem

Wat is de beste manier om een slechte adem te voorkomen? Het antwoord is eenvoudig: door elke dag te zorgen voor een goede mondhygiëne.


De basisprincipes zijn nog steeds het beste

Poetsen. Flossen. Spoelen. Het klinkt eenvoudig, maar het blijft de beste routine om een frisse adem te behouden. Deze gemakkelijke stappen helpen je om zoveel mogelijk uit je tandgezondheidsroutine te halen:

  • Poets je tanden twee keer twee minuten per dag met een Oral-B elektrische tandenborstel om tandplakbacteriën te verwijderen. Geef ook je tong een grondige poetsbeurt. Besteed daarbij vooral aandacht aan de achterkant van je tong, waar de meeste geurveroorzakende bacteriën zitten.
  • Flos op een doeltreffende manier om voedseldeeltjes te helpen verwijderen. Als je je achterste tanden maar moeilijk kunt bereiken, kan een floshouder hulp bieden.
  • Beëindig je routine met een mondwater dat slechte adem bestrijdt om je mond zo fris mogelijk te houden.
Oral-B PRO 600 Crossaction
Oral-B PRO 600 Cross Action

Verwijdert tot 100% meer tandplak*

Ontdek nu!

Andere middelen om te beschermen tegen slechte adem

  • Drink veel water om gehydrateerd te blijven. De hoeveelheid water die je nodig hebt, hangt af van je lichaamsbouw en dagelijkse activiteiten.
  • Kauw suikerloze kauwgom om de speekselproductie te stimuleren. Een muntje eten is een tijdelijke maar minder aanbevolen methode voor een frisse adem, omdat een muntje suikerresten kan achterlaten.
  • Een chronische slechte adem kan een symptoom zijn van een ernstigere aandoening, raadpleeg in dat geval dus je tandarts of arts.
  • Zoek informatie over de voedingsmiddelen die een slechte adem kunnen veroorzaken.
  • Beperk gedrag dat een slechte adem kan verergeren, zoals alcohol drinken of roken.

Producten in de kijker

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer