Ben jij een fanatiek flosser?

Ben jij een fanatiek flosser?

Veel mensen houden van flossen, maar niet iedereen doet het op de juiste manier. Hier vind je enkele goede tips over hoe je moet flossen en over de verschillende soorten flosdraad.


Uitkiezen van de juiste flosdraad.

Wat betreft de soort flosdraad heb je veel keuze.

de juiste flosstechniek
  • Je kunt draad met was, zonder was en zelfs draad met een smaakje kiezen
  • Sommige mensen geven een voorkeur aan interdentale flostokjes. Dat zijn kleine plastic vorkjes met een flosdraad ertussen.

Je kunt het beste je tandarts om advies vragen over wat de juiste flosdraad voor jou is. Zeker als je een beugel draag of bruggen hebt, die wat meer aandacht vragen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

De juiste flostechniek.

de juiste flosstechniek
  1. Neem ongeveer 50 cm flosdraad en wind een groot deel daarvan losjes om beide middelvingers (meer om de ene vinger dan om de andere). Laat 5 cm flosdraad vrij in het midden.
 
de juiste flosstechniek
  1. Trek de draad met je duimen en wijsvingers strak en trek hem zachtjes tussen de tanden. Pas op dat je het tandvlees niet beschadigt.
  1. Buig de draad in een C-vorm om elke tand heen en beweeg de draad zachtjes op en neer tussen elke tand en onder de tandvleeslijn.
  2. Rol telkens een nieuw stuk draad uit tijdens het bewegen van tand naar tand. Maak zigzaggende bewegingen langs al je tanden. Je kunt je tandarts om advies vragen over hoe je het beste kunt flossen.
  3. Het is normaal als je tandvlees tijdens de eerste paar keren flossen begint te bloeden. Na een paar dagen flossen zou dit moeten stoppen. Als dat niet het geval is, raadpleeg dan je tandarts en vraag hem of haar om advies over de juiste manier van flossen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Brudertje

Brudertje

gemeld

Ik floss niet alleen, gebruik ook kleine tandenborsteltjes om tussen je tanden te gaan..... Met een super resultaat!!

  • melden
whoopie

whoopie

gemeld

Ik heb jaren mijn tanden geflost.Ik deed het op de manier dat jullie hier uitleggen.Ik moet wel toegeven dat sinds ik mijn tanden floste , een veel beter verzorgd gebid had , mijn tandvlees was ook niet meer ontstoken.Nu , raadde de tandarts me aan om niet meer te flossen maar met een speciaal tandenstokertje , mijn tanden te reinigen en mijn tandvlees ziet er nu nog gezonder uit (lichtrose).

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina